Tunes håndboldherrer klar til oprykningsspil

Uden at have haft ambitioner om det har Tunes herrer bragt sig i oprykningsspillet til 3. division. Det faldt på plads efter lokalkampen i kvalrækken mod Greve i næstsidste spillerunde, hvor Tune med gevinst på 31-24 stort set gentog sejren fra de to klubbers første møde, der sluttede 31-23.

For få år siden mødtes de to lokale håndboldklubbers herrer til lokalopgør i 3. division. Så rykkede først Tune IF ned i kvalrækken, og sidste sæson fulgte Greve med samme vej. Dermed var der lagt op til nye lokalopgør, nu i kvalrækken, og efter det andet af slagsen i næstsidste grundspilsrunde står det klart, at det er Tunes tur til at være ovenpå. Det er endda i så klar udfoldelse, at det ikke kun blev til sæsonens anden store lokalsejr, da de to hold mødtes i Greve Idrætscenter, men også til, at Tune slutter som nummer to af de oprykningsberettigede hold og dermed skal ud i oprykningskampe til 3. division.

- Vi har et godt hold. Rigtig godt bliver det, når spillerne også tænker sig om. Vi har haft en sæson helt uden ambitioner om oprykning. Snarere tværtimod. Faktisk er der kun blevet trænet en enkelt gang om ugen, for nogle mindre, men det har altså været nok til, at vi nu skal spille om at komme i 3.division, siger træner Brian Roos.

Modstander i oprykningsspillet bliver nummer 10 fra 3. division pulje 5, enten HØJs andethold eller Rødbys tredjehold.

- Vi kan vinde over begge hold på en god dag. Mange faktorer vil dog spille ind. Dels har både HØJ og Rødby mange spillere at trække på, også folk der spiller i højere rækker, dels kan vi ryge ind i en del afbud, hvis vi ikke får flyttet de to oprykningskampe. Foreløbig er de planlagt til at skulle spilles på to konfirmationsdage, hvor mange af vore spillere er optaget af familiefester, siger Brian Roos.