Ejerboliger i kommunen er steget

Ejerboliger i Høje-Taastrup er steget 1,2 milliarder kroner.

En ny opgørelse af 11.483 ejerboliger foretaget af Bolighed.dk viser, at ejerboligerne i Høje-Taastrup anslået er steget 1,2 milliarder kroner de seneste 12 måneder.

Opgørelsen er blandt andet udarbejdet på baggrund af det seneste års handel med 671 ejerboliger i kommunen.

Det svarer til, at en gennemsnitlig ejerbolig i kommunen er blevet godt 110.013 kroner mere værd.

Det er boligsitet Bolighed.dk, der for første gang har kortlagt værdien af flere end 1,25 millioner danske ejerboliger og herunder også værdiudviklingen i løbet af de seneste 12 måneder. Opgørelsen er baseret på en række offentlige tilgængelige oplysninger om de enkelte ejerboligers beskaffenhed, ligesom de gennemførte bolighandler i perioden også tæller med i estimeringen af boligernes værdi og værdiudvikling.

- I Bolighed.dk har vi estimeret værdien af flere end 1,25 millioner ejerboliger fordelt over hele landet, og det giver os mulighed for at gøre status over værdiudviklingen på stort set alle ejerboliger og ikke kun den del, der bliver handlet, siger pressechef i Bolighed.dk Leif Lind Simonsen og tilføjer:

- Dermed kan vi tegne et billede af, hvordan boligejernes samlede økonomi og købekraft udvikler sig, og i Høje-Taastrup Kommune er der altså tale om, at ejerboligerne på et år er blevet 1,2 milliarder kroner mere værd. Og det er som udgangspunkt både vigtigt og positivt for et område, når boligværdien vokser og giver mulighed for øget forbrug.