Søren Kjeldsen slutter i top-ti i Spieths Masters-nedtur

Søren Kjeldsen spillede søndag endnu en solid runde golf ved US Masters, men en mindre god afslutning gør, at danskeren ikke slutter blandt de allerbedste ved årets første majorturnering, som blev vundet af englænderen Danny Willett.

Kjeldsen slutter på en delt syvendeplads, og dermed er han automatisk kvalificeret til næste års udgave af turneringen. Danskerens bedste resultat i en major er fortsat en delt sjetteplads, som han fik i PGA Championship i 2009.

Den 40-årige nordjyde var inden finalerunden på en delt ottendeplads, og han begyndte også den afgørende runde rigtig fint på Augusta-banen i Georgia med en birdie på tredje hul og igen på femte hul.

Selv efter en bogey på 11. hul havde Kjeldsen stadig en absolut topplacering inden for rækkevidde, men med en bogey på hul 16 og endnu en på det efterfølgende par fire-hul bristede drømmen om en førsteplads.

På allersidste hul leverede Søren Kjeldsen dog en birdie og sluttede dermed runden et enkelt slag under par og samlet set i par efter de fire runder.

Danny Willett vandt turneringen, efter at amerikanske Jordan Spieth dummede sig gevaldigt med en firedobbelt bogey på 12. hul.

22-årige Spieth, der vandt US Masters sidste år, gik helt ned, efter at han ellers havde udbygget sin føring på de første ni huller. Men først lavede han bogeys på både 10. og 11. hul, inden det udviklede sig til et rent mareridt på hul 12.

Her slog han to gange i træk bolden i vandet, og som om det ikke var nok, måtte han også en tur i bunkeren og endte i alt med at bruge syv slag på par tre-hullet.

Det gav førstepladsen til 28-årige Danny Willett, som med fem birdies og ingen bogeys i finalerunden virkelig ramte dagen. Willetts hidtil bedste placering i en majorturnering var en delt sjetteplads i British Open, og han er den første europæer i 17 år til at vinde US Masters.

Willett sluttede fem slag under par, mens Jordan Spieth og Lee Westwood deler andenpladsen med en score på to under par.