Kvindekamp ind i klasserne

Gymnasier og andre uddannelsesinstitutioner skal præge tidens unge, så de unge kvinder blandt andet ikke lader sig presse til nøgenfotos, striptease eller sutten på bananer. Det siger Birgitte Baadegaard fra Birkerød i Frederiksborg Amts Avis lørdag. Hun er forfatter, cand.merc. og coach og har i mange år beskæftiget sig med kvinder og ledelse.

- Det handler om kultur, værdier og dannelse. Forældre skal opdrage deres børn, men skoler, gymnasier og andre uddannelsesinstitutioner har også et ansvar i forhold til at præge de unge i forhold til ligeværd og ligestilling. Som det er nu, er en del af uddannelsesinstitutionerne i forskellig grad med til at reproducere et traditionelt sexistisk syn på køn. Det sker under dække af humor og leg, men den trend vil på længere sigt skade kvindernes karrieremulighed og den dårlige udvikling, Danmark allerede er inde i, siger Birgitte Baadegaard til Frederiksborg Amts Avis.

På Birkerød og Nærum Gymnasier er rektorerne opmærksomme på problemstillingerne.

- Vi har regler for respektfuld omgang med hinanden og imod mobning både i det fysiske og i det virtuelle rum. I vores studieordensregler har vi også et sanktionssystem, hvor eleven eller eleverne eksempelvis kan få en skriftlig advarsel eller kan blive bortvist for en periode eller permanent, lyder det blandt andet fra rektor på Nærum Gymnasium Niels Hjølund Pedersen i avisens lørdagsudgave.