Indvielse af Skolehave på Vestervang

Jesper

Selvom skolehaven har eksisteret siden 2007, så er haven først blevet en forsynende have fra i år. Derfor føltes det rigtigt at fejre opstarten den 1. april. Udover eleverne var forældrene inviteret med i skole denne fredag aften.

Derudover blev arrangementet sat i gang af Børne- og Skoleudvalgets formand Sophie Brohus (V), som blev og hjalp med at grave og plante i nogle timer. Desuden deltog borgmester John Engelhardt (V), Glostrup Skoles konstituerede skoleleder Michael Ingelhardt, og skolens lokale ledere.

Sent i foråret 2015 blev der lavet en ansøgning til Nordeafonden gennem Naturfagsfestivalen. Ansøgningen gav penge til at gøre haven bedre, nemmere at holde og også mere hyggelig at være i. Skolen fik alle de penge, den søgte om, og da klassen var blevet til 8A efter sommerferien i 2015, indgik der et brobygningsforløb hos tømrerne på KTS Nørrebro, hvor 8A og 8B fik bygget fire bordebænkesæt, fire højbede og 12 hjemmedesignede urtekasser.

Efter at Sophie Brohus havde roset initiativet overfor elever, forældre og lærere, fik haven en gave, nemlig et gavekort på 1000 kr., som skal bruges på nogle af de ting, som haven ønsker sig mest, et æbletræ, et valnøddetræ, en havesaks og mange rabarberplanter.

Der blev knoklet igennem i tre timer. Holdet fik gravet bedene igennem, fik blandet champignonmulden med almindeligt jord, de priklede cirks 100 tomater, satte forskellige nye planter til forspiring, lagde kartofler og de fik både urtebedet og krydderurtebedet færdigt.

Elever og lærere var glade for, at så mange kiggede forbi og gjorde dagen særlig.