Næste søndag banker Hjerteforeningen på din dør

 "I Danmark dør hver fjerde af en hjerte-kar-sygdom, og det er alt for mange". Ordene kommer fra Steen Finsen, der er formand for Hjerteforeningens Lokalkomité Furesø.

Konsekvenserne af en hjerte-kar-sygdom kan være voldsomme for både hjertepatienten og deres familier.

"Udover de fysiske symptomer lider mange efterfølgende af angst og depression, så der er hårdt brug for Hjerteforeningens arbejde, der blandt andet tæller forskning i hjerte-kar-sygdomme, forebyggelse og rådgivning af hjertepatienterne og deres familier. Og arbejdet nytter, men vi kan ikke gøre det alene, vi har brug for støtte", lyder det fra Steen finsen, der forklarer, at netop derfor har Hjerteforeningen for første gang nogensinde sat gang i en landsindsamling.

"Det sker under mottoet 'Danmark banker for hjerter', og vi håber på masser af velvilje for at kunne opnå et godt resultat", siger han.

I forbindelse med indsamlingen mangler foreningen frivillige indsamlere, som vil afse et par timer søndag den 24. april til at gå en af de udlagte ruter med den hjerteformede indsamlingsbøtte. Hvis du har lyst til at gøre en god gerning, kan du tilmelde dig på www.1udaf4.dk.

Der er to mødesteder i Furesø på indsamlingsdagen; Satellitten i Værløse samt Kulturhuset Stien i Farum.

"Begge steder vil på indsamlingsdagen have åbent fra klokken 10 til 15, og selvom man ikke har nået at melde sig som indsamler, er man velkommen til at møde op på et af stederne og få tildelt en indsamlingsrute", fortæller Steen Finsen.