Turistservice hele ugen

Der bliver Turistinfo i den nyindrettede cafe på Præstø Rådhus fra den 29. april. Cafeen vil være åben i alle ugens syv dage og således vil turister og andet godtfolk få hjælp til overnatning og gode ideer til oplevelser i Præstø området hver dag ugen rundt.

 

 

Turistforeningen for Præstø og Omegn er forlængst nedlagt. 

Turistkontorerne, der har haft placeringer mange steder i Præstø er en saga blot.

Men der kommer stadig turister til Gøngernes By og i forbindelse med det store flerkommunale turistsamarbejde SydkystDanmark skal turisterne serviceres bedst muligt. Blandt andet med en Turistinformation på Præstø gamle Rådhus.

- Vi skal jo hjælpe kommende turister til at få den bedst mulige oplevelse af byen og omegnen, fortæller Lisbet Hebo, der skal styre cafeen og turistinformationen.

- De seneste år har vi jo nogle udfordringer med at synliggøre Turistinfoen i Præstø, men nu er vi her på Rådhuset med åben hver dag året rundt, siger Lisbet Hebo.

 

Fjordexpressen kører igen

I cafeen med turistinformationen skal Lisbet Hebo og det øvrige personale blandt andet sørge for at turisterne får oplevet Thorvaldsen på Nysø, Keramikværkstedet på Rødeled og H.C. Andersens Verden i Skovhuse.

- Vi skal selvfølgelig også være behjælpelige med overnatningsmuligheder. Vi har jo Hotel Frederiksminde med deres Michelinstjerne, som nok trækker mange til Præstø, siger Lisbet Hebo og fortsætter:

- Og vi har en lang række Bed and Breakfast både i selve byen og rundt på Jungshoved.

Derudover vil Turistinformationen på Torvet slå et slag for Præstøs hyggelige handelsgade, de driftige cafeer og restauranter på Havnen og naturen med Stranden, skovene og sejlmulighederne på Præstø Fjord.

- Vi får heldigvis også Fjordexpressen i gang igen i år. Så der bliver direkte busforbindelse mellem Præstø og Feddet Camping, siger Lisbet Hebo og fortsætter:

- Fjordexpressen skal gerne køre allerede i forbindelse med Fransk Forår (den 6., 7. og 8. maj, red.), plus hele sommersæsonen.

Indtil videre er der ansat en køkkenhjælp til at varetage mad, kaffe og kringle i cafeen/turistinformationen og meget snart skal der hyres nogle unge mennesker ind til cafeen på Rådhuset.

 

 

Tommy Christiansen

 

 

 

 

 

 

 

Flere og flere turistinformationer

Turistinformationer kan man ikke få for mange af, og i følge Sydkystdanmark er der mange der gerne vil give en hånd.

 

Til den nye turistsæson er der hele 37 turistinformationer i Sydkystdanmarks område, der dækker Faxe, Stevns, Næstved og Vordingborg Kommuner. De 11 af stederne ligger i Vordingborg kommune, men der kommer hele tiden flere til i følge turismeservicechef Vibeke Teglmann.

Med de mange turistinformationssteder håber man i følge Vibeke Teglmann, at områdets endagsbesøgende bliver her lidt længere.

I princippet kan hvem som helst få lov at få sin egen turistinformation, men når man hører under Sydkystdanmark følger der både nogle krav men også noget efteruddannelse med. Kravene stiller Dansk Turisme fremme og blandt andet skal indehaveren kunne finde informationer og vejlede om turistmuligheder i hele landet.

Turistinformationerne har dog ikke åbent altid, men følger stedets sædvanlige åbningstider.

 

Fakta

Sydkystdanmark opretter turistinformationer følgende 11 steder i Vordingborg kommune:

? Brobike Kalvehave

? Danmarks Borgcenter

? Det gamle rådhus i Præstø

? Galleri Hestestalden

? Geocenter Møns Klint

? Hotel Valdemar

? Jungshoved præstegård

? Klintholm Havn

? Møns Klint Ressort

? Møns Museum i Stege

? Residens Møn

 

 

Mille Holst