Ti furesøborgere har givet flygtninge tag over hovedet

En kampagne for at få private furesøborgere til at leje et værelse, en etage eller en hel bolig ud til flygtninge har indtil videre fået ti borgere til at melde sig under fanerne.

Det viser en opgørelse, som analysekonsulent Karen Adler-Nissen fra Furesø Jobcenter har lavet.

"Og det passer faktisk meget godt til det behov, der er lige nu. Vi har i øjeblikket i alt 30 personer - flygtninge, familiesammenførte og deres børn - boende midlertidig til leje hos private furesøborgere", fortæller Karen Adler-Nissen til Furesø Avis.

De 30 personer er fordelt på 11 forskellige boliger, som kommunen har lejet af private borgere - og det drejer sig om alt fra værelser til annexer og huse. Vi har samlet haft 15 midlertidigt privat indkvarteringssteder i løbet af 2015.

"Derudover har vi flygtninge boende på det gamle plejehjem i Jonstrup, kommunalt ejede huse rundt omkring i kommunen og lejligheder i blandt andet Farum Midtpunk og på Farum Hovedgade", siger hun.

Flere på vej

Furesø Kommune skal efter planen modtage 102 flygtning i 2016. Indtil videre er der 'kun' kommet 17 flygtninge , så Karen Adler-Nissen forventer, at der bliver behov for endnu flere private boliger til flygtninge senere på året.

"Vi håber derfor meget, at der er flere borgere, der har mulighed for at hjælpe med en lejlighed eller et værelse, der er ledigt i deres ejendom midlertidigt", siger Karen Adler-Nissen og tilføjer, at Furesø Kommune står til rådighed med praktisk råd og vejledning i lejeperioden. 

Kommunen bistår også gerne med tolkebistand, med indflytning og med lejekontrakterne, så det går så glat som muligt for både flygtninge og udlejere.

Fik du læst: Dyrlæge advarer: Mindst en kat skudt og dræbt med haglgevær

Og Karen Adler-Nissen er ikke i tvivl om, at det er en god ide at indlogere flygtninge hos private borgere i en midlertidig periode.

"Der er ingen tvivl om, at det gavner integrationen, når en flygtning bor til leje hos eksempelvis en dansk familie. Vi ser i mange tilfælde, at udlejerne helt frivilligt hjælper med at oversætte eksempelvis breve, som kan være svære at forstå, og det gavner helt klart også den sproglige integration, når en flygtning bor privat", siger Karen Adler-Nissen.

Furesø Kommune har tidligere været nødsaget til at indlogere flygtninge på hoteller indtil foråret 2015, men i øjeblikket bor ingen af kommunens flygtninge på hotelværelser.