BonBon-Land byder på flere events end nogen sinde

Mia Than West, Sjællandske

- Vi er ret stolte af programmet i år.

Sådan siger Niels Feerup, der er direktør i forlystelsesparken BonBon-Land. En ny sæson står for døren, og selv om der ikke er nogle nye forlystelser i vente, som de besøgende kan prøve kræfter med, er der alligevel meget nyt at komme efter.

Udover BonBon-Lands mere end 60 bemandede og ubemandede forlystelser til både store og små, har Niels Feerup og resten af teamet i år valgt at fokusere på eventdelen. Og programmet er større end nogen sinde før.

- Vi har valgt at komme lidt til lommerne, så der bliver et større eventprogram med en ny event hver eneste weekend. Der er mange forskellige slags events, og vi har tilstræbt os at finde noget, der både er underholdende og lærerigt, fortæller direktøren.

Ramasjang på besøg

Programmet byder på alt fra de kendte ansigter fra Ramasjang - Hr. Skæg, Anders & Katrine samt Kristian fra Ramasjang-mysteriet - til gymnaster, der optræder i parken, trylleshow og brandmænd, der kommer forbi med skum og brandbiler.

Niels Feerup har siden sin ankomst i februar 2015 fokuseret på at gøre den efterhånden nedslidste park mere præsentabel og strømlinet - frem for at investere i nye forlystelser. Bænke og rækværk har fået maling, og træer og buske er blevet beskåret. Der er blevet ryddet op, og parken har fået nye toiletter og blomster i krukker.

- Vi skal gøre BonBon-Land til en forlystelsespark for familier, hvor du kan have en rigtig god dag med sjov og ballade. Det skal simpelthen være en bedre oplevelse at komme hos os, konstaterer Niels Feerup.

Der er også blevet investeret i smagsoplevleser. Caféen Annas Mokka er blevet totalrenoveret med nyt menukort, som også indeholder vegetariske retter og i det hele taget mere sund mad og bedre kager.

Købte slikfabrik

BonBon-Land slog dørene op 16. april 1992. Dengang bestod stedet af et bolsjeværksted, en butik, en biograf og fire andebåde.

Første år kom der 170.000 besøgende. Året efter fik BonBon-Land sin første rigtige forlystelse - Hundeprutterutsjebanen og 292.000 besøgende. Siden er parken vokset i både størrelse og antal forlystelser.

BonBon-Land blev startet af Michael Spangsberg, der i sidste del af 1980'erne købte en slikfabrik på Marskvej i Næstved. En dag stod han og prøvesmagte nogle nye, brune bolsjer, da hans søn spontant udbrød: »Ad, de er klamme! De ligner jo hundeprutter«.

Sådan opstod idéen til at skabe slikket med de frække og sjove navne som mågeklatter, store babser, tisse-bleer, øre-voks og hundeprutter. Da der ikke var plads nok i den gamle fabrik inde i byen, købte Michael Spangsberg jord i Holme-Olstrup og byggede en slikfabrik her.

Solgt til Tom's

Rigtig mange ville gerne se, hvordan slikket med de sjove navne blev lavet, men man kunne ikke have en masse besøgende til at rende rundt i produktionen. Michael Spangsberg åbnede derfor i 1992 sit eget BonBon-Land bygget op om et bolsjeværksted, hvor børnene selv kunne lave slikkepinde.

Slikket blev hurtigt populært, og skolebørn og børnehaver strømmede til slikfabrikken i håb om at få et indblik i slikproduktionen. I 2001 blev BonBon-slikket solgt til Tom's, og produktionen blev efter et par år flyttet til andre fabrikker på Sjælland. Der bliver derfor ikke længere produceret slik i BonBon-Land.

I 2007 købte det spanske forlystelsesimperium Parques Reunidos Group BonBon-Land og overtog dermed den tidligere bolsjekonge Michael Spangsbergs livsværk i Holme-Olstrup. Forlystelsesparken gik fra at være en selvstændig, familiedrevet forlystelsespark til at blive en integreret del af moderkoncernen Parques Reunidos.

En festlig dag

Bonbon-Land er i dag stadig en forlystelsespark, som favner hele familien. Målgruppen er primært familier med børn i alderen fire til 16 år. De mindste børn kan glæde sig til at prøve forlystelser som Viktor Vandorm, Sprutten og Ormen. Og vovehalsene, der leder efter de helt vilde forlystelser, kan gå om bord i Svend Svingarm, Vildsvinet og Hankatten.

Traditionen tro klipper borgmester i Næstved Carsten Rasmussen den røde snor ved indgangsportene til BonBon-Land for at markere, at en ny sæson er gået i gang. Det sker fredag den 22. april kl. 10.

- Det skal han. Ellers bliver det ikke rigtig forår, pointerer Niels Feerup.

Der vil på åbningsdagen være underholding af Avantgarden, der giver et flot og akrobatisk show ved indgangen. De underholder igen fra kl. 11.30, hvor de går fra parkens servicecenter.

- De har før underholdt i BonBon-Land i forbindelse med Halloween. Jeg synes, de er utrolig dygtige og gode til at skabe en stemning. De kommer og laver sjov og ballade, og det glæder vi os rigtig meget til. Det bliver en festlig dag, erklærer Niels Feerup.

Sidste sæson besøgte 383.000 gæster forlystelsesparken i Holme-Olstrup. Niels Feerup ser frem til den nye sæson, hvor han håber, at omkring 400.000 besøgende vil lægge vejen forbi.