Himmelev Skole har landets bedste skolebaskethold

Magtdemonstration. Det ellers så fortærskede begreb fra sportsterminologien kunne for alvor komme til sin ret, da en gruppe piger fra 8. klasse på Himmelev Skole ikke viste noget der minder om nåde og i suveræn stil hjemtog DM-guldet i Skolebasket, efter en turnering i Glostrup onsdag og torsdag i sidste uge.

Og slutspillet var ikke mange kampe gammelt, før pigerne fra Himmelev fik slået en tyk streg under, at de i øjeblikket er en klasse over de øvrige skoler. Først blev Nordvangskolen sendt i omklædningsrummet med et nederlag på 34-11 og samme billede fortsatte i de efterfølgende tre gruppespilskampe, hvor Himmelev Skole trak sig sejrrigt ud af opgør mod Højdevangens Skole (47-4) Vestermarkskolen (27-0) og Rønne Privatskole (28-0).

I semifinalen gav Skovlunde Himmelevpigerne hårdere modstand, men alligevel lykkedes det for de grønblusede at vinde 42-19 og sikre sig adgang til finalen. I kampen om guldet var der heller ingen slinger i valsen, og med en ny sejr på 37-17 kunne 8. klasserne fra Himmelev Skole tage ubesejrede hjem til Roskilde.