Ny aftale skal løfte kulturlivet på tværs af kommunegrænser

Musik, unge, festivaler og events er nøgleordene i en ny kulturaftale, som Furesø netop har underskrevet sammen med 14 andre kommuner.

Furesøs kulturudvalgsformand, Helle Katrine Møller (R), mødtes forleden med udvalgsformændene fra 14 andre kommuner. De er nået til enighed om den nye kulturaftale, der har fået navnet 'Kulturmetropol 2016-2019' - en aftale, der skal være med til at løfte kulturlivet på tværs af de kommunale grænser og styrke hovedstadsregionen via gode kulturoplevelser.

Du kan læse hele aftalen her

Den nye kulturaftale skal skabe flere og bedre aktiviteter for borgerne sammen med borgerne i regionen samt tiltrække nye målgrupper på tværs af kommunegrænser, fortæller Helle Katrine Møller.

"Det er naturligt for Furesø at indgå i dette projekt. Vores kultur- og fritidspolitik har allerede fokus på at inddrage borgerne i udviklingen af kulturlivet - for eksempel via foreningslivet og kulturinstitutioner. Og det giver jo nogle ret fine resultater. I den forrige kulturaftale gjorde vi de første erfaringer med kulturskabelse på tværs af kommunegrænserne blandt andet i projekterne 'Sæt Kulturen i Spil' og 'Det Aktive Byrum'. De gode erfaringer skal vi nu bygge videre på", siger udvalgsformanden i en pressemeddelelse fra kommunen.

De unge har fået en særlig plads i den nye kulturaftale. Aftalen lægger nemlig op til, at de unge i samarbejde med kulturinstitutionerne får mulighed for at sætte deres præg på kulturlivet i kommunerne.

Læs også: De unge talenter: Hvem skal have årets Talentpris?

"Vi har mange stærke unge kræfter i Furesø. Vi har blandt andet et forholdsvis nyt men meget ambitiøst ungeråd, og vi er i gang med at reetablere ungekulturhuset, efter at vi omsider har fundet en egnet bygning. Og så har vi en stærk teater- og musicaltradition. Hvert år sætter cirka 100 unge en større produktion op i Galaksen sammen med

rofessionelle scenekunstnere", fortæller Helle Katrine Møller.

"Jeg vil gerne være med til at give disse engagerede og talentfulde unge mulighed for at rykke ud i hovedstadsregionen og prøve kræfter med endnu større projekter i samspil med andre unge", slutter hun.

Du kan læse hele aftalen her

mw