Palmer til Dheepan

GULDPALME-VINDER: Tisvilde Bio fortsætter med at vise præmierede film. I denne uge vises Guldpalme-vinderen på Cannes festivalen i 2015 Dheepan. Filmen er instrueret af Jaques Audiard, der bl.a. også stod bag filmen 'Smagen af rust og ben'.

Dheepan er medlem af oprørsbevægelsen de tamilske tigre i Sri Lanka. Han vælger at flygte sammen med en kvinde og hendes datter, som han ikke rigtig kender og ikke har noget forhold til. Da de kommer til Frankrig, udgiver de sig for at være en familie, og Dheepan tager forsørgerrollen på sig. I de franske ghettoer oplever de vold og fordomme, som minder stærkt om de forhold, de er flygtet fra og ikke den fred og frihed, som Dheepan troede han flygtede til. Da hans lille familie bliver udsat for trusler, bliver hans 'indre tiger' vækket.

I Politiken gav Katrine Yde filmen fem hjerter og skrev: "Audiard fortæller os menneskehistorier, som nemt kunne have været banaliteter, hvis ikke de var så godt skrevet, så overrumplende hårdtslående og altid så helt utrolig godt spillet."

Tilladt o. 15 år

14.-17. april kl. 20.