Kvinderne på dagsordenen i Egedal

I uge 19 og 20 bliver der på mange biblioteker landet over sat fokus på temaet "Kvinde".

Det sker i forbindelse med den internationale konference "Women Deliver", som afholdes i København fra den 16.-19. maj, og som har verdensledere, politikere, organisationer og erhvervsfolk på deltagerlisten. Kvinders sundhed, ligestilling, rettigheder, uddannelse og økonomiske position er på den globale dagsorden.

Bibliotekerne er med kampagnen "kvinde" med til at perspektivere de problemstillinger, som konferencen sætter fokus på. Hvad er det f.eks. et kvindesyn vi har i Danmark? Her er kvinders ligestilling markant, men i konstant udvikling både set i et historisk perspektiv og i lyset af et multikulturelt samfund og en globaliseret verden.

En kvinderolle, som ofte diskuteres, er rollen som mor. En mor kan se ud og være på mange måder.

På Egedal Bibliotekerne kan børn og voksne fra den 9.-21. maj lave en tegning af deres mor. Man behøver ikke være en dygtig tegner og ens mor lever måske ikke længere - man hænger alle tegninger op.

På Stenløse Bibliotek udstiller Lena Sørensen fra Historiens Hus to kjoler fra perioden, da kvinderne fik stemmeret. Der vil også være forskelligt materiale fra denne skelsættende periode.

Lørdag den 14. maj viser man på Ølstykke og Smørum Bibliotek ti hjerteskærende og debatskabende kortfilm med fokus på kvinders vilkår. Bag produktionen står The Why Foundation, et non-profit selskab, der laver dokumentarfilm med temaer om social retfærdighed. Filmene varer to et halvt minut hver og vises kontinuerligt mellem kl. 10.00 og 14.00.