17-årig syg pige voldtaget: I dag falder dommen

Tre unge teenagedrenge på 18, 19 og 19 år fra Greve og Karlslunde sidder fredag på anklagebænken. De er alle tiltalt for at have voldtaget en 17-årig pige, mens hun var så syg af mangel på insulin og indtagelse af alkohol, at hun ikke kunne sige fra. Alle tre nægter sig skyldige.

Voldtægten faldt ifølge anklageskriftet sted på et grønt areal uden for forsamlingshuset i Holmebækhuse i Herfølge. Her var der natten mellem den 19. og 20. september 2014 fest for en gruppe på 30-40 unge. Blandt deltagerne var de tre unge mænd, der nu sidder på anklagebænken, og en ung pige, der på daværende tidspunkt var 17 år. Til festen bliver der indtaget alkohol og danset.

På et tidspunkt går den unge pige og en af de unge mænd udenfor. Her finder, ifølge pigen, den første voldtægt sted. Den unge mand derimod har forklaret i retten, at deres samvær er frivilligt, men at pigen pludselig bliver dårlig. Derfor afstår han fra videre seksuelt samvær med hende.

I stedet følger han hende hen til en gruppe kammerater, blandt andet de to andre tiltalte i sagen. Ifølge anklageskriftet bliver pigen derpå voldtaget for anden gang den aften.

De to unge mænd på 18 og 19 år erkender i retten, at de går med pigen hen bag en busk for at have sex. Men også de forklarer, at det er frivilligt fra pigens side. Men anklager Lasse Bihl mener, at de to unge mænd udnytter, at pigen er nær ved bevidstløs af en kombination af mangel på insulin og alkoholindtagelse og forgriber sig på hende seksuelt. Derefter forlader de den hjælpeløse pige liggende halvnøgen på græsset uden sine trusser på. Her bliver hun efter cirka en halv time fundet af hendes søster.

Der har hidtil været nedlagt referatforbud i sagen, hvor der første retsmøde fandt sted den 6. april. Det har derfor ikke tidligere være muligt for DAGBLADET Køge at skrive om detaljerne i sagen. Dette referatforbud blev i dag fredag ophævet under sagens behandling i Retten i Roskilde. Der er fortsat navneforbud i sagen.

Der forventes at falde dom fredag.