Udvalgsformand: Skoler får flere penge i år

Skolebestyrelserne i Furesø er i oprør over besparelser, som de mener vil skade kommunens folkeskoler. Men der bliver brugt flere penge på skoleområdet i år end sidste år, hævder udvalgsformand. Alligevel skal der spares, erkender han. Der skriver Frederiksborg Amts Avis.

Et flertal i byrådet i Furesø har i marts vedtaget at tilføre skoleområdet i Furesø 5,3 millioner kroner ekstra til årets budget. Og samlet set bliver der brugt flere penge på skoleområdet i år end sidste år i kommunen. Det fortæller formand for Børne- og Skoleudvalget i Furesø Kommune.

- Det er lykkedes vores udvalg at få overtalt byrådet til at tilføre 5,3 millioner kroner ekstra, siger Henrik Poulsen.

Dermed er det samlede budget for skoleområdet større i 2016 end det var i 2015, men det betyder dog ikke, at skolerne slipper for besparelser, erkender udvalgsformanden.

- Det lukker ikke hullet helt, der mangler stadig ti millioner kroner i forhold til at opfylde de normale beregninger, siger Henrik Poulsen.

Manglen på penge skyldes, at kommunen bruger flere penge på inklusion i folkeskolen og på modtageklasser af blandt andre flygtninge, og dermed er der samlet set færre penge til resten af folkeskolerne, end der var sidste år. Og det kommer til at koste nogen jobbet.

- Det vil blive nedlagt nogle stillinger. Det er ikke fastlagt endnu hvor mange jobs der er tale om, siger Henrik Poulsen.

Læs også: Skolebestyrelser i oprør: Besparelser sender skolerne ud over kanten

Formændene for skolebestyrelserne på Furesøs syv folkeskoler mener, at når der mangler mange penge i budgettet, så må politikerne tage ansvaret på sig og erkende, at skolerne bliver nødt til at sænke ambitionsniveauet. Men det vil Henrik Poulsen ikke.

- Nej, vi skal ikke give op på ambitionsniveauet. Det er en opgave for os alle sammen at holde niveauet, siger han.