Tidsfrist redder VM-medaljevinder fra dopingkarantæne

Den russiske mellemdistanceløber Tatyana Andrianova har fået ophævet den to år lange dopingkarantæne, som hun blev tildelt i oktober sidste år.

Sådan lyder afgørelsen fra Den Internationale Sportsdomstol, CAS, i sagen om den dopingprøve, Andrianova afleverede ved VM i 2005, hvor hun vandt bronze på 800-meter-distancen.

Ti år senere blev prøven undersøgt igen med nye metoder, og da afslørede den spor af det forbudte, anabole steroid Stanozolol.

Andrianova blev efterfølgende idømt to års karantæne af Det Russiske Atletikforbund, ligesom alle løberens resultater i perioden 2005-2007 blev annulleret. Det betød også, at VM-bronzemedaljen blev inddraget.

Nu 36-årige Andrianova appellerede imidlertid dommen med påstand om, at sagen er forældet, og nu har hun altså fået medhold af CAS.

Tidsfristen for at genteste dopingprøver var på otte år indtil 1. januar 2015, hvor grænsen blev sat til ti år, og reglen har ikke tilbagevirkende kraft, lyder det fra sportsdomstolen.

- Eftersom fristen på otte år var udløbet før 1. januar 2015, kan tiårsreglen ikke tages i anvendelse, skriver CAS i afgørelsen.