Hotel Frederiksminde hyrer gulddreng

Om få uger, når kommende kokkesvend Chris Andersen får udleveret sit svendebrev, vil der følge en guldmedalje med.

Det betyder, at man har bestået alle fire store eksamener på kokkeuddannelsen i henholdsvis kreativititet, råvarerkendskab, madhistorie samt køkkentekniske egenskaber med karakteren 12, hvilket dog ikke lader til at stige ham til hovedet.

- Hvis det stod til mig, skulle den højeste udmærkelse til svendeprøven fortsat være sølv. Der er altid rum til at blive bedre, og det synes jeg , at man markerer bedre ved ikke at uddele guldmedaljer, forklarer hovedpersonen selv.

Chris Andersens næste skridt var en ansættelse på den nyslåede michelinrestaurant i Præstø. Selv om han til hverdag bor på Amager, har han takket ja til i hvert fald en sommer i Præstø.

- Jeg regner er med at blive hængende her henover højsæsonen. Det er et godt team og et lækkert køkken, så jeg fortsætter i hvert fald et halvtårs tid endnu, siger Chris Andersen, der drømmer at rejse rundt i verden for at udvidde sin horisont inden for madlavning og den gastronomiske verden.