Lukning af Hyttefadet er katastrofal

Åbent brev til Kommunalbestyrelsen

Børneudvalget i Stevns Kommune har på sit ekstraordinære møde 12. april bestemt sig for at lukke SFO-klubtilbud Hyttefadet i Rødvig for 4.-6. klasse (9-12 år) med virkning fra 1. august. I Børneudvalgets referat kan man se, at lukning af Hyttefadet betyder en årlig besparelse på 400.000 kroner.

Min dreng på ni år går på Stevns Friskole og skulle efter sommerferien være startet i den kommunale brugerbetalte SFO-klub Hyttefadet.

Min dreng er ikke trafiksikker. Han kan ikke selv tage fra Rødvig til Store Heddinge. Mit spørgsmål er derfor, om kommunen vil betale for, at der sættes taxa ind, for at børnene kan komme sikkert til Store Heddinge? Eller vil kommunen ansætte en voksen pædagog, som hver dag følger dem med bus eller tog fra Rødvig til Store Heddinge? Eller vil vi pludselig få skolebus (gratis) med tre til fire afgange hver eftermiddag ligesom de kommunale skoler, så børnene enten kan komme hjem eller i SFO-klub? Kommunalbestyrelsen har hidtil ikke ønsket at tilbyde skolebus til friskolerne.

Formand for Børneudvalget i Stevns Kommune Janne Halvor Jensen (DF) udtaler følgende i DAGBLADET 15. april:

»Lukningen er SFO'en i Hyttefadet er rimeligt afbalanceret. Der er mange friskolebørn, som benytter SFO'en, så der kan Stevns Friskole gå ind og oprette et alternativt tilbud«.

Dette er en meget flot udtalelse, og jeg vil lige påpege, at Janne Halvor Jensen åbenbart ikke er opmærksom på, at der i friskoleloven ikke står noget om, at friskoler må drive SFO-klub. Derfor må friskolernes statstilskud ikke bruges til at drive et sådant tilbud. Så vi forældre til børn på Sydstevns har nu et meget alvorligt pasningsproblem.

Jeg troede, at Stevns Kommune var interesseret i en øget bosætning. At gøre kommunen attraktiv for nye børnefamilier. Dette er affolkningspolitik! Der er absolut ingen, der ønsker at bosætte sig mere i Rødvig eller på Sydstevns, hvis man ikke kan få passet sine børn. Rødvig er ellers ét at de mest lækre og attraktive steder på Stevns, som er yderst tiltrækkende for børnefamilier på grund af vuggestue, børnehave og skole. Men nu kan vi pludselig ikke få passet vores børn.

Det er i orden at erkende, at man har begået en fejl. Derfor har jeg store forventninger til, at Kommunalbestyrelsen siger, at Børneudvalget har lavet en fejldisponering og stemmer nej til denne besparelse på sit næste møde 28. april.

Anita Pedersen

Hærvejen 10

Store Heddinge