80 år med lokalt sammenhold

Hoveddøren bliver åbnet før man kommer ud af bilen, og når man skal af sted igen, bliver den først lukket, når man er kommet godt på vej. Sådan ér det bare hos Hans Gydesen, der gennem mange år har været en vigtig del af foreningslivet i Tureby og omegn.

- Jeg kan godt lide at være en del af lokalsamfundet og så skal man også selv byde folk velkommen, siger han med et bredt smil.

Han fylder i dag 80 år og derfor er DAGBLADET på besøg hos ham for at høre om et langt liv, hvor han aldrig har været bange for at tage fat og tage del i byens liv.

- Det er måske en arv fra det lille samfund på Læsø, hvor jeg kommer fra, siger han og fortsætter om den egn, hvor han er vokset op:

- Det var jo et lille samfund, hvor alle hjalp hinanden når der skulle høstes eller køres tørv ind fra strandengen. Sådan var det bare og man kan ikke forlange noget af andre, hvis man ikke er villig til at betale noget igen, pointerer han.

Den praktiske tilgang til tingene fik lokalsamfundet i Tureby også stor glæde af for hans mangeårige engagement i områdets foreningsliv begyndte faktisk med, at han og andre frivillige brugte mange kræfter på at indrette og skabe de faciliteter på byens skole, der er blevet til »Sognegården«. Her holder områdets foreningsliv til og Hans Gydesen har været en del af foreningernes repræsentantskab lige siden begyndelsen.

Nu hvor han fylder 80 år synes han dog, at han vil trække sig lidt tilbage og spare på kræfterne.

- Jeg synes måske også, at jeg har gjort min borgerpligt og vil lade yngre kræfter komme til, tilføjer han.