Ballade om saltning bilagt

Utilfredsheden var til at få øje på, da Stevns Kommune i januar ikke saltede på Bakkehældet i Valløby efter et isslag. Det fik i sidste ende formanden for grundejerforeningen til at melde kommunen til politiet for at udsætte egne sine borgere for fare. Men nu er der landet en løsning, som har fået varmere vinde til at blæse i kommunens retning fra formandens matrikel.

- Vi har fået information om, at vores vej er rykket en tand op i Stevns Kommunes prioriterings-rækkefølge. Derfor skulle problemer af den art, som vi oplevede i vinter, ikke kunne gentage sig, siger Knud Christensen til DAGBLADET.

Han er glad for, at der blev fundet en løsning.

Det er Plan- og Teknikudvalget, der nu har haft sagen på dagsordenen, og her er man altså blevet enige om, at Bakkehældet skal rykkes op i prioriteringen af de stevnske veje.

De kommunale veje er prioriteret i fire klasser, og boligvejen i Valløby er rykket fra en prioritering fra nederst i skemaet til næstnederst.

- Vi har fået forvaltningen til at undersøge, om der var andre veje lige som Bakkehældet, hvor vejen har en hældning, så det giver problemer af denne art ved isslag. Det har vist sig ikke at være tilfældet, så omprioriteringen gælder alene Bakkehældet i Valløby, siger Anette Mortensen (V), der er formand for Plan- og Teknikudvalget.