Flaskedreng nu øverst på menuen

EJERSKIFTE "Jeg startede med at sortere flasker hernede i 1999, den gang var det meget mere manuelt arbejde end i dag , og der kunne både være døde mus i og meget andet 'lækkert', men ambitionen har altid været at komme til tops undervejs."

"Som lille drømte jeg om at være rig, og det var nok nemmere at blive det som købmand for ti år siden, end i dag, for jeg kan ikke købe verden," kommer det fra Allan Hansen med et smil.

Han sidder pr. 1. april med titel af købmand på chefkontoret på supermarkedet Menys første sal i Hundested, hvor hans forgænger Jens Henriksen havde sin gang indtil for nyligt, hvor Jens Henriksen sagde farvel til den arbejdsplads, han havde drevet siden 2001.

Allan Hansen sender en venlig tanke til sin forgænger, idet han nu overtager en velholdt butik, som er klar til fremtiden.

Man skal opføre sig ordentligt her i Hundested

-Allan Hansen

"Vi har været i gang med ændringer i et halvt års tid, så det er foregået løbende, mens han (Jens) var her. Jeg vil ikke vende kundestrømmen på hovedet, så det er de små ting, jeg ændrer. F.eks. at rykke rundt på brøddet og en anden placering til specialøllet," siger Allan Hansen.

I forbindelse med sin nye position starter han nu på dagligvarekoncernen Dagrofas egen uddannelse, hvor han kan dygtiggøre sig som købmand. Allan Hansen ejer således butikken i fællesskab med Dagrofa.

Hvordan har han det med som stor købmand også at være en slags personlighed i byens handelsliv?

"Det skal man være klar på, for man skal opføre sig ordentligt her i Hundested. Jeg har rent mål i posen, og det at stå på mål for beslutninger for en stor virksomhed i lokalområdet skal man have respekt for."

"Det er også en fordel, at jeg er opvokset her lokalt, for det tager tid at komme ind udefra, selvom verden er blevet mere globaliseret," mener den nye købmand.

Selvom - eller måske fordi - han har arbejdet på stedet siden 1999, gjorde det indtryk selv pludselig at stå øverst på chef-menuen.

"Det var stort - især mentalt. Nu kan jeg ikke lige spørge Jens længere. Jeg overtog oven i købet på min 33-års fødselsdag! Så det var en speciel dag for mig."

Allan Hansen bor selv i Hundested, og det præger naturligvis både privat- og arbejdslivet:

"Om jeg stod her i butikken i underbukser eller arbejdstøj er underordnet, jeg bliver spurgt om de samme ting."

"Tonen mellem os og kunderne er uformel, og jeg kan sagtens møde kunder, der vil tale privat - det er ikke et problem."

Han blev far et år siden og skal have et barn mere til sommer, så arbejds- og familielivet fylder det meste i hans tilværelse.

"Nu skal jeg finde ud af, hvordan mit engagement uden for butikken skal være, for det er vigtigt at deltage i byens udvikling. Men lige pt. skal jeg finde mine ben med butik og familie. Og min hobby er butikken!"

"Jeg bruger megen tid hernede og burde måske dyrke mere motion, men her på jobbet går jeg dagligt op imod ti km., siger min skridttæller i telefonen. Der er jo vildt, så meget man render rundt her på butikkens 1600 kvm.," konstaterer han.

Den nye chefs mantra er klart:

"En af mine vigtigste roller er at være til stede og tale med kunderne på butiksgulvet. Man skal være genkendelig og udstråle at have tid, for kunden er chefen. Jeg formidler kundens penge, og gjorde vi det ikke godt nok, så var der ingen kunder."