Lars Schovsbo: 'Erkan er min bedste ven'

Erkan Özden voksede op tæt på sin barndomsven Lars Schovsbo i Taastrup.

Og vennens familie kom til at få en stor betydning i Erkans liv.

- Lars' mor Margrethe var helt fantastisk, jeg blev taget ind som en del af deres familie fra starten af. Hende kan jeg takke for meget. Hun har været med til at forme mig, siger Erkan Özden, som begyndte på Borgerskolen i 2. klasse, hvor sidekammeraten hed Lars.

- Første dag spurgte jeg, om han ville med hjem og lege, fortæller Lars og tilføjer:

- Jeg er enebarn, og vi blev med tiden lidt som brødre uden at være blodbrødre. Vi er stadig meget tætte. Han er min bedste ven, og Erkan kalder min mor for sin danske mor.

Lars og Erkan føler begge, at de hurtigt fik en særlig samhørighed.

- Min familie havde i mange år gartneriet Birkehøj ved Rønnevang, hvor der i dag er plejecenter. Og måden begge vores mødre var vokset op i henholdsvis Tyrkiet og Taastrup har mange fælles træk. Vores mødre var også gode venner i mange år, fortæller Lars.

Erkan var en vinder i skolen

Lars og Erkan fulgtes ad i resten af deres skoletid.

- Erkan var et meget dygtigt barn. Meget dygtigere end den almindelige elev. Han sugede til sig af viden. En rigtig 13-tals dreng, siger Lars og fortsætter:

- Han var kulturelt interesseret, men gik også meget op i, hvad der var rigtigt og forkert. Han havde let ved det, men knoklede også. Han var en vinder. Den dygtigste i klassen.

Lars husker også tydeligt, hvordan Erkan var socialt i klassen.

- Han fyldte meget, griner vennen og tilføjer:

- Han styrrede klassen, det er ikke overraskende, at han er kommet så langt med den lyst til at lære og få viden ind, som han havde.

Lars Schovsbo arbejder som EU Konsulent på Det Syddanske EU-kontor i Bruxelles.

- Mine forældre bor stadig i Taastrup. Og min mor Margrethe er næstformand i pensionistklubben OK. Hun laver meget frivilligt arbejde for de ældre i Høje-Taastrup Kommune, fortæller han.