Politi: Vedrørende de fire efterladte hunde

Mandag skrev Nordsjællands Politi en meddelelse på deres Facebook-væg for at afklare misforståelser der har været bragt på diverse nyhedsmedier i forbindelse med de efterladte hunde.

- I dag fortæller diverse medier om en sag fra weekenden vedrørende fire hunde, der blev overladt til sig selv efter anholdelse af hundenes ejere. Dele af historien er usand, mens dele af historien desværre er sand.

Historien er som følger:

Torsdag aften foretog vi anholdelse af to personer, hvorefter personernes bolig blev ransaget. I boligen var der fire hunde. Omkring midnat forlod vi bopælen, og hundene fik efter aftale med ejerne fyldt deres mad- og vandskåle godt op, så de kunne klare sig, indtil enten ejerne selv eller alternativt ejernes bekendte ville kunne passe hundene igen.

Fredag formiddag blev hundenes ejere varetægtsfængslet og kunne derfor af gode grunde ikke komme hjem og passe hundene. Her burde vi have kontaktet ejernes bekendte eller det lokale dyreinternat og afhentet hundene, men det skete ved en fejl ikke.

Lørdag aften fik vi med hjælp fra det lokale dyreinternat hentet tre af de fire hunde. Den sidste hund var dog så aggressiv, at det ikke var muligt at få den med. Efter råd fra dyreinternatet vurderede vi, at hunden havde bedst af at få fyldt mad- og vandskålen dagligt, men at den ellers skulle have fred og ro og afhentes senere. Hunden er blevet afhentet i dag og anbragt i samme dyreinternat som de øvrige tre hunde.

Vi er kede af det, der skete, og vi vil tage ved lære af det, så noget lignende ikke sker igen.

Mange i politiet arbejder med hunde, og vi er helt på det rene med, at hunde ikke fortjener sådan en behandling. Hundene kunne jo ikke gøre for, at deres ejere blev anholdt.

//Nordsjællands Politi

VEDRØRENDE DE FIRE EFTERLADTE HUNDE I dag fortæller diverse medier om en sag fra weekenden vedrørende fire hunde, der...

Posted by Nordsjællands Politi on Monday, April 11, 2016