Betjente rykkede ud til legende børn

Et indtrængningshold, en hundepatrulje, en ambulance og en akutlæge. Politiet tog ingen chancer onsdag i sidste uge, da en borger fra sit vindue så en ung mand med en pistol på gaden på Ejby Vænge.

Politiet modtog anmeldesen om en mulig pistolbevæbnet mand klokken 21.15, og kort tid efter stod et indtrængningshold klar til at rykke ind på adressen.

”Det lignede en scene fra en krigsfilm og et øjeblik troede jeg, det var militæret,” fortalte en af naboerne, der ikke ønskede at stå frem med navn som følge af situationen.

Naboen kan dog ånde lettet op, for der var heldigvis tale om leg. Da politiet trængte ind, blev de to drenge kortvarigt tilbageholdt, men kun til politiet opdagede, at våbenet var en softgun. Den blev konfiskeret og vil senere blive destrueret.

Vicepolitiinspektør Peter Buhl fortæller, at politiet altid tager anmeldelser af den karakter alvorligt, og at det store fremmøde er et spørgsmål om sikkerhed. Selvom drengens leg med en legetøjspistol kan virke harmløst, kan det få konsekvenser.

”Det skabte utryghed med deres opførsel og de er begge blevet afhørt i sagen,” fortæller han.

De er foreløbig ikke sigtede, og politiet vil nu vurdere, om de to drenge har gjort noget ulovligt.