Skoleelever i nationalt finalebrag i Roskilde

250 skolebørn fra hele Danmark, en minister, en borgmester og en rapper kårer onsdag en national vinder i kampagnen "Din hjerne om 25 år".

Bliver hjernen doven i fremtiden, fordi teknologien overtager hjernens funktion?  Svaret kan man få, når Roskilde Bibliotek onsdag den 27. april bliver omdannet til et eldorado af børns kreative indslag om hjernen. Gennem de sidste par uger har skoleelever fra 4. - 6. klasse i hele Danmark arbejdet intenst på at levere det bedste bidrag i konkurrencen "Din hjerne om 25 år". Nu gælder det finalen i Roskilde. 11 af i alt 60 hold er gået videre til finalen, og en dommerkomité har herefter nøje udvalgt de tre bedste finalist-grupper.

Ny kampagne

Eleverne, alle i 10-12 års alderen, har forud arbejdet med den nye kampagne "Hvem styrer din hjerne" på deres lokale bibliotek. Her er de blevet udfordret til at teste deres egen og hinandens hjerneaktivitet, sanser og reaktioner. Deres overvejelser har de præsenteret på en kort videofilm, i tegneserie-striber, i tekst, på præsentation eller endda ved Minecraft-modellering af hjernen. 

De kendte er med

"Undervisningsforløbet om nervesystemet og hjernen er et spændende forløb, som tager udgangspunkt i elevernes egen hverdag. Børn og unges interesse for natur og teknologi skal tændes og udvikles tidligt, og jeg håber, at programmet vil give eleverne interesse for at udforske naturvidenskaben og lære nyt", siger uddannelses - og forskningsminister Ulla Tørnæs, der overrækker vinderpræmien onsdag.

Ud over ministeren og 250 børn deltager blandt andre også Roskildes borgmester Joy Mogensen og rapperen Clemens. Dagens vært er Sofie Østergaard, kendt fra DR Ultra og som vært på MGP.