VIDEO: Minister imponeret over frivilliges indsats

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) var på rundtur torsdag eftermiddag og aften i Lejre for at få indblik i de frivilliges store indsats på flygtningeområdet i kommunen. Busturen endte i Hvalsø Kulturhus, hvor hun spiste etnisk mad sammen med 100 flygtninge og frivillige.

Det skriver DAGBLADET Roskilde om fredag. Det var en meget engageret og nærværende social- og indenrigsminister, der undervejs hørte på oplæg fra Frivillignet for Flygtninge i Lejre. Og efter at ministeren med følge havde besøgt familien Bilal fra Syrien i Kr. Sonnerup, blev ministerbesøget sluttet af med fællesspisning i Hvalsø Kulturhus.

Netop den månedlige caféaften er blevet en kæmpesucces, med 100 flygtninge og en række frivillige, der spiser sammen og får sig en snak i kulturhuset.

- Hver gang får fem flygtningefamilier opgaven at lave mad til 20 personer hver, så der er mad til 100 personer i alt. Oprindelig holdt vi cafémøderne på rådhuset, men så blev der 40, så 50, og så voksede vi ud af rådhuset og flyttede over her i Hvalsø Kulturhus, forklarer Anja Frandsen, én af primus motorerne i frivillignettet.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde fredag.