Lundbys udskoling skal flyttes til Præstø

Faldende elevtal i de kommunale folkeskoler, betyder nu at politikerne planlægger at lægge skolerne i Lundby (Svend Gønge), Bårse og Præstø endegyldigt sammen.

Planen er beholde de tre afdelinger, med blandt andet skal udskolingen samles i Præstø.

Det betyder at skolen i Lundby må nøjes med at have eleverne til de kommer i 6. klasse, hvorefter de må tage turen til Præstø.

Ifølge en pressemeddelelse fra kommunen, er planen lavet for at "frigøre økonomi til undervisninng". Det skal dog først diskuteres med skolerne og vedtages politisk, før det er endeligt.

- Lad mig slå helt fast, at der ikke er truffet nogen beslutning om en sammenlægning, og at en eventuel sammenlægning ikke betyder, at der skal lukkes skoler, lyder det fra formand for Børne-, Unge- og Familieudvalget Kirsten Overgaard (V) i pressemeddelelsen, hvor hun fastslår at poltikerne tager endelig stilling i april.

Kommunen begrunder det blandt andet med de faldende elevtal og oprettelsen af privatskolen i Præstø.

- Vi arbejder hele tiden for at skabe en bedre skole til gavn for både lærere og elever. Derfor vil det umiddelbart være at gå i den forkerte retning, hvis vi ikke ser på alle muligheder for at få mest kvalitet for pengene, siger Kirsten Overgaard i pressemeddelelsen.

Forslaget lægger op til at der skal være 0-3.klasse i Bårse, 0.-6.klasse i Lundby og 0-9.klasse i Præstø.

Planen er desuden, at der skal spares på "Ledelse og administration" på skolerne.

Politikerne har ved flere lejligheder fejet forslag om at lukke skoleafdelingen i Bårse, af vejen.