Ny frisør i Hellerup vil forkæle

Hos frisør Helle Lytje Dalsgaard, der netop har åbnet salon på Strandvejen 94 i Hellerup, bliver man ikke 'bare' klippet. Eller farvet. Eller får ordnet bryn.

Man bliver forkælet.

"Vores fag er et servicefag, og jeg synes, der længe har været en tilbøjelighed til, at alt skal gå så hurtigt, og at vi generelt er blevet for dårlige til at yde den gode service og tage ordenligt imod kunden", siger Helle, der er uddannet i de 'gode gamle dage', hvor kunden helt naturligt var i centrum.

Allerede et år efter, hun blev udlært hos Stender i Ballerup, blev hun, 22 år gammel, bestyrer af en af kædens saloner med 15 ansatte. Og har været chef siden.

Nu, efter 28 år hos Stender, har hun fået sit eget, 'Care Hair by Helle Lytje Dalsgaard', som salonen hedder.

"Jeg kommer ud af en familie af selvstændige, min bror har en stor elinstallatørvirksomhed i Ballerup og mine forældre havde ligeledes en elinstallatørvirksomhed, som min mor styrede, mens min far, Ove E. Dalsgaard, var borgmester i Ballerup i 35 år ", siger hun.

"Det har altid ligget i kortene, at jeg en dag ville have min egen forretning. Og nu var muligheden der", fortæller Helle, der har overtaget salonen efter Jonni Keht.

"Jonnis datter er min barndomsveninde, vi har kendt hinanden, siden vi var tre år. Derfor vidste Jonni, at jeg var interesseret, når og hvis muligheden for at tage over opstod."

Der vil stadig være et kendt ansigt i salonen, nemlig Annette Mejlhart, der i øvrigt er uddannet hos Jonni - for 38 år siden.

"Annette er også en af de 'gamle piger' fra dengang, hvor serviceniveauet var tip top", smiler Helle.

Hos Care Hair by Helle Lytje Dalsgaard er der beroligende musik i højttalerne, hvide møbler - flere af dem lavet af Helle selv - og hvide blomster i vaserne.

Der bliver serveret kaffe, grøn te eller chokolade med flødeskum med en lille ting til, og i køkkenet findes der også tapas-tallerkener, vin- og champagneglas til små 'forkælende serveringer' på udvalgte dage.

På hylderne i salonen står produkter fra Kérastase, L'oréal, blandt andet deres Mythic Oil, og det økologiske Karmameju.

"Care betyder jo at tage sig af og yde omsorg. At komme her skal være lidt som at gå i spa. God karma og wellness", siger Helle Lytje Dalsgaard.