Victor er klar til at indtage USA

Af Jeppe Lytzhøft Helkov

GILLELEJE: Allerede ved første øjekast er man ikke i tvivl. Her er der ikke er tale om en almindelig 20-årig. På trods af, at forårssolen kun sporadisk kigger forbi, sidder solbrillerne limet fast til ansigtet. Hættetrøjen er trukket godt op om ørerne - og bukserne hullede som en si. Du har måske ikke hørt om Victor Magelund før. Men det skal du nok komme til. På kun tre år har han dj'et sig hele vejen fra små privatfester i Gilleleje til en kontrakt i det store udland.

"Det er lidt svært at bevare jordforbindelsen, men jeg prøver," indrømmer Victor Magelund, der flytter til Los Angeles i slutningen af juli. I første omgang gælder pladekontrakten i et halvt år, men han håber, den bliver forlænget.

Det har ikke altid ligget i kortene, at Victor Magelund skulle blive noget ved musikken. Det var først for tre år siden, at han fandt ud af, at det kunne drives til noget stort.

"Man synes altid selv, at det man laver er godt. Det svære er, hvordan andre ser på det. Jeg havde en kammerat, der selv producerede musik, og han var helt oppe at køre over det musik, jeg lavede. Men jeg turde slet ikke sende det til nogen - for hvad nu hvis de ikke tog godt imod det? Men jeg tog mig mod til og sendte det ud. Og så mødte jeg folk nede i byen, der sagde, at det var super fedt. Så fik jeg selvtilliden derfra - og så er det bare gået skridt for skridt siden," siger han.

For de fleste lyder det nok noget abstrakt at skulle være dj i USA. Men tag ikke fejl. At vende plader på natklubber og producere melodier til andre kunstnere er de seneste år blevet en milliardindustri. Dj'en er den nye rockstjerne. De dygtigste kan tjene syv millioner kr. for et enkelt job - og den engelske dj Calvin Harris var sidste år den sjette bedst betalte musiker på verdensplan. 450 mio. kr. satte han ind på bankbogen. Helt deroppe er Victor Magelund dog ikke endnu.

"I begyndelsen fik jeg bare en flaske sprut for at spille for mine venner, men det seneste år har jeg kunnet leve af det. En af mine venner droppede at være dj, fordi der ikke var den dér faste løn, hvor man ved, hvad man har den første i måneden. Sådan er branchen. Men så længe det løbet rundt, og jeg har det sjovt, så går det nok," siger Victor Magelund, der dog allerede har prøvet at stå side om side med en af landets største popmusikere.

"Til mit første store job var jeg vanvittig nervøs. Det var til et McDonald's arrangement i København. Der var ret mange mennesker, og jeg fik lov til at optræde sammen med Joey Moe (dommer på The Voice på TV2 mm., red.). Jeg tror ikke, man kan være mere nervøs, end jeg var dér. Der var ikke specielt mange, der kendte mig - og så at skulle spille sammen med én som Joey Moe, som var nået så langt musikalsk. Men lige så snart man står bag pulten, glemmer man alt andet og lader sig bare gribe af stemningen. Det var en af de fedeste oplevelser, jeg har haft. Det var dér, det hele virkelig begyndte at tage fart."

Men selvom tingene lige nu kører på skinner for den unge musiksmed, har den noget anderledes karrierevej givet et par løftede øjenbryn, fortæller Victor Magelund. Selv da han ringede og fortalte sine forældre om kontrakten i USA, var der ikke meget jubel i den anden ende af røret.

"Jeg ringede til mine forældre som det første og fortalte, at jeg skulle til USA. De var bare sådan lidt: 'Ahh, kom nu. Få et rigtigt job'. Men efter jeg har sat dem ind i de planer, pladeselskabet har med mig, synes de det er fedt. Det er en drøm, jeg altid har haft. At den lige pludselig går i opfyldelse kan ikke beskrives."

"Jeg har fået tildelt et studie, hvor jeg skal sidde med en masse spændende mennesker. Jeg skal sidde og komponere musikken og snakke med artisterne om, hvad de vil have. Og så skal jeg bare ud at spille på en masse klubber," siger han og peger på, at han ikke ville være, hvor han er i dag uden støtten fra Gilleleje.

"Jeg har altid været glad for den opbakning, jeg har fået fra Gilleleje. F.eks. skal jeg spille på Gilleleje Festival til sommer. Det betyder meget. Det viser, hvordan de har støttet op. Gilleleje betyder noget helt specielt. Uden alle de mennesker Gilleleje - og alle de fester, da jeg var 16-17 år, var det nok aldrig blevet til noget."

Bedst betalte dj'er i 2015

1. Calvin Harris (England): 450 mio. kr.

2. David Guetta (Frankrig): 201 mio. kr.

3. Avicii (Sverige): 188 mio. kr.

4. Tiesto (Holland): 188 mio. kr.

5. Steve Aoki (USA): 154 mio. kr.

VIKTOR OM SIT STØRSTE JOB

"Mit største job hidtil var på en natklub i København. Det var en privatfest, hvor der ikke var så meget plads. Det endte med, at der kom mange flere mennesker, end nogen havde regnet med. Folk smed tøjet, fordi deres aircondition ikke virkede. Én fyr købte 12 flasker champagne, kun for at sprøjte det ud over folk. Sådan noget er virkelig sjovt at opleve. Folk hygger sig bare og giver den gas til din musik. Det kan slet ikke beskrives, hvor fed sådan en følelse er som dj. Det er lidt en ud af kroppen-oplevelse. Jeg er egentlig ligeglad med, om folk ved, hvem jeg er. At stå omme bag pulten og se, at folk nyder den musik, man spiller, er det hele værd. Man kender jo godt selv følelsen af at stå til en koncert og virkelig føle musikken. Det er fedt at se folk, der har det på samme måde.