Tidlig drukdebut skal stoppes

En ny kampagne skal få detailhandlen til at hjælpe med at udskyde unges alkoholdebut. De fleste 15-årige i Rudersdal trives godt og er tilfredse med deres liv. Men alkoholforbruget blandt de helt unge er større her end andre steder. Det viser ny sundhedsprofil for 9. klasse. Derfor opfordrer en ny kampagne detailhandlen til altid at spørge unge, der køber alkohol om ID.

Sundhedsprofilen viser, at 43 procent af 9. klasseeleverne køber alkohol i butikkerne, selvom de ikke er over 16 år. Med kampagnen "Tør du spørge" opfordrer kommunen dagligvarebutikkerne til konsekvent at spørge efter gyldig billed-id, så tilgængeligheden til alkohol bliver sværere. Det kan være med til at påvirke de unges forbrug. Det skriver Rudersdal Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunen vil fortsat arbejde for at begrænse de unges alkoholindtag. Det sker sammen med forældre, skoler, Ung i Rudersdal, Forebyggelse og Rådgivning og Sundhed og Forebyggelse, ligesom der også bliver arbejdet med emnet i Sundhedstjenesten.

Fakta - sådan er undersøgelsen lavet:

Y 636 elever fra 9. klasse årgangen 2014/15 har fået spørgeskemaundersøgelse og 645 fra årgang 2015/16.

Y Der både en samlet klassetest og individuel undersøgelse og samtale med kommunallægen.