Belgisk brostensløb ventes gennemført trods bombeangreb

Onsdagens cykelløb Dwars door Vlaanderen ventes gennemført trods angrebene i Bruxelles tirsdag.

Cykelløbet Dwars door Vlaanderen, som er det første af tre traditionelle belgiske forårsløb i denne uge, bliver formentlig afviklet, selv om der var bombeangreb i Bruxelles tirsdag morgen.

Det oplyser arrangørerne efter et møde med politiet tirsdag middag.

- Indtil videre bliver Dwars door Vlaanderen kørt onsdag på trods af terrorangrebene i Bruxelles tirsdag morgen. Løbsarrangørerne har den største medfølelse for ofrene for disse handlinger. Mere information følger, skriver løbsarrangøren Flandern Classics i en kort meddelelse.

For en gennemførelse af cykelløbet taler, at Flandern er i en helt anden del af Belgien end Bruxelles.

Alligevel var en aflysning ventet, fordi de belgiske myndigheder hævede beredskabet i landet til fire, som er det højeste niveau.

Når beredskabet er så højt, er der forbud mod store forsamlinger som eksempelvis sportsbegivenheder

- Ved højeste beredskab vil løbet helt automatisk blive aflyst, sagde løbsdirektør Guy Delesie tirsdag formiddag, ifølge den hollandske tv-station NOS .

- Foreløbig gælder højeste beredskab kun for i dag (tirsdag, red.) og ikke for i morgen, sagde løbsdirektøren videre.

Adskillige cykelhold melder om, at de hurtigt er gået i gang med at omdirigere de ryttere, som skulle have været ankommet til Bruxelles med fly i løbet af tirsdagen.

Træningen på ruten til onsdagens løb er aflyst.

Onsdagens cykelløb er kun det første af tre traditionsrige cykelløb i Belgien i denne uge. Fredag skal E3 Harelbeke køres, mens søndag byder på Gent-Wevelgem.

Kvindeholdet Hitec Products, der har danskeren Julie Leth på startlisten, har trukket sit hold fra kvindernes udgave af løbet, fordi det ikke længere vil kunne lade sig gøre at få rytterne på plads i tide, når lufthavnen i Bruxelles er lukket.

Det meddeler holdets manager Karl Lima på twitter.

De næste par uger er cykelsportens højtid i Belgien. Det hele kulminerer med Flandern Rundt den 3. april.