Superstreet er indstillet til RENOVER prisen

slangerup I sommeren 2013 realiserede tegnestuen KATOxVictoria projektet Superstreet i Slangerup i forbindelse med DR2 dokumentaren "Byg Det Op". Kingoskolen og Klub Toppen i Slangerup havde med Superstreet i Slangerup ansøgt om bedre udendørs miljøer til skolens teenagere, som smadrede de gamle facadematerialer og skød bolde op på tagene, når de spillede fodbold uden for skoletid.

Sammen med teenagerne skitserede og byggede arkitekterne nogle enorme mål til at fange boldene, beskytte facaden og skabe siddeplads i det gamle gårdrum. Samtidig byggede parterne fleksible scener til optrædener på skolen og skabte flow mellem inde- og udemiljø med glasskydedøre i væggen.

Renoveringsprojektet er med helt fremme i feltet om at blive Danmarks bedste renovering 2016. Og konkurrencen har aldrig været hårdere end i år, hvor mere end 170 projekter fra hele landet er blevet indstillet til prisen.

"Vi har oplevet en stigende interesse gennem prisens levetid, og det er positivt, at udviklingen ser ud til at fortsætte. Det lover godt for fremtiden, og det viser kvaliteten og virkelysten i dansk renovering," siger filantropidirektør Anne Skovbro fra Realdania, der sammen med GI står bag RENOVER Prisen.

Det er fjerde gang, prisen skal uddeles, og parterne glæder sig over igen at fejre de projekter, som har bidraget til at opdatere den eksisterende bygningsmasse. Opgaven har afgørende betydning for dansk kultur og samfundsøkonomi, og hvert enkelt projekt er et nyt skridt i den rigtige retning.

"Det er vigtigt at kunne vise de gode eksempler. Hvis vi skal inspirere endnu flere til at renovere fornuftigt og nytænkende, har vi brug for de forbilleder, som findes i hele landet", siger Lars Axelsen, adm. direktør i GI.

Frem til medio juni vil et nomineringsudvalg vurdere alle de indstillede projekter og beslutte, hvilke fire-seks projekter, der skal nomineres til RENOVER prisen 2015. Vinderen kåres ved prisfesten i september 2016.

pressemeddelelse