Hestevrinsk og galopperende hove

For fjerde år i træk inviteres ponyavlere, hingsteholdere og alle andre hesteinteresserede til stort hingsteshow 28. marts.

I år er det Hovmarkens Ridecenter i Slagelse, der sætter rammerne om årets show, som sidste år havde omkring 250 tilskuere.

- Vi forventer, der kommer en masse mennesker på dagen. Både ponyavlere, som ønsker inspiration til valget af hingst i 2016, men også andre tilskuere, som bare vil have en dejlig dag og se en masse gode shows, fortæller Nadia Andrea, som er en af arrangørerne bag showet.

Fem forskellige discipliner

Arrangørerne regner med 15 tilmeldte hingste. Der er i alt fem discipliner, som hingstene kan stille op i, og hver hingst stiller typisk op i to discipliner på dagen. Hingstene bliver bedømt af dagens tre dommere.

De fem discipliner er: Dressur, som foregår under rytter. Her skal ponyen ride rundt på banen og gå pænt i alle tre gangarter. Springning enten med rytter eller løsspringning. Kørsel, hvor ponyerne skal gå for vogn - og sidst, men ikke mindst, kan hingstene stille op i mønstringsklassen. Her bliver ponyerne også bedømt på, hvor velplejede de er, om deres pels er flot og skinnende, og om ejerne har gjort noget ud af deres hingste.

De racer, der kommer på showdagen i år, er islændere, danske sportsponyer, fjordheste, welsh ponyere og arabere.

Hestekunster og -shows

Dagen byder også på en masse shows. Suzanne Berdino fra Cirkus Arena kommer og laver hestekunstner med sin hest. Fjordhesten Øst Showhold leverer et bragende Frost-show. Højbo Ranch vil sætte gang i dagen med et westernshow - derudover vil danmarksmestrene fra Møllebakken lægge vejen forbi og lave en opvisning i voltigering.

Ved ankomst uddeles stemmesedler, så publikums favorithingst kan kåres.

- Børnene stemmer oftest på de små heste, som de synes, er søde og nuser, siger Nasia Andrea med et lille smil.

I løbet af dagen vil publikum også have mulighed for at deltage i det store amerikanske lotteri, hvor flotte præmier fra en masse sponsorer er på højkant.

- Her kan man vinde alt fra gavekort og hovprodukter til en bedækning og en hesteklipper, fortæller Nadia Andrea.

For de små børn er der en tegnekonkurrence, hvor der helt sikkert vil blive tegnet nogle fine tegninger af hingstene.

Besøg en stand

Der vil ikke være tid til at kede sig mellem de mange shows, der er nemlig også en masse stande at besøge på dagen. Enghavens sliberi, som er en af standholderne, har for eksempel taget en demo-klippemaskine med, som folk kan prøve at klippe en rigtig pels med.

Staldene åbner 10.30, så allerede dér kan man se på hingstene, klappe og kæle med dem.

Arrangørerne bag hingsteshowet er Nadia Andrea, Linea Pedersen, Merete Schelhase og Pia Jørgensen, som alle er alle hingsteejere og hesteentusiaster.

- Der er meget arbejde i at arrangere showet, men det er det hele værd. Jeg elsker at se alle de glade mennesker og hjælpe til med, at alle hingstene bliver fremvist, siger Nadia Andrea, som glæder sig til anden påskedag, hvor showet løber af stablen.

Hingsteshowet afholdes på Hovmarkens Ridecenter, Slagelse Landevej 34, Slagelse.