Friis vil være kommunal stemme

- Jeg har oplevet gennem de seneste 10 år, at afstanden mellem kommunerne og skiftende regeringer er blevet større. Bare tænk på en bemærkning fra Claus Hjort Frederiksen om at kommunerne skal holde op med at klynke. Jeg tænker, at det er de samme borgere vi er til for.

Sådan siger tidligere borgmester i Halsnæs Helge Friis, der nu forsøger at blive folketingskandidat med det formål at føre kommunernes sag på tinge.

Onsdag den 21. marts er sidste frist for medlemmerne af Socialdemokratiet i Halsnæs og Frederikssund kommuner til at stemme om, hvem der skal være partiets folketingskandidat i Frederikssund-kredsen. Spørgsmålet er om Helge Friis eller den yngre modkandidat Rasmus Stoklund Holm-Nielsen skal overtage pladsen, der blev ledig, da Malou Lunderød besluttede at trække sig efter at have været meget tæt på at opnå valg sidste år.

Resultatet af urafstemningen mellem Helge Friis og Rasmus Stoklund Holm-Nielsen offentliggøres først 10 dage efter at afstemningen lukkes. Stemmerne optælles torsdag den 31. marts.

Skulle det lykkes Helge Friis at blive kandidat og senere blive valgt til folketinget kan han gøre SFs Trine Torp følgeskab, men det er ikke længere så typisk at det er vejen at gå for de lokale politikere.

- For år tilbage var der en del kommunalfolk, der gik ind i landspolitik. I de senere år har vi set det modsatte, at dygtige folketingspolitikere bliver plantet ud i kommunerne som borgmesterkandidater. Derfor er der mangel på politikere i folketinget med kommunal muld under fødderne, siger Helge Friis.