Mirakelmageren Ranieri tør tale om mesterskabet

Leicesters manager justerer sin retorik, men opfordrer samtidig spillerne til at holde fokus i eventyret.

For en håndfuld dage siden slog Leicesters miralkelmanager Claudio Ranieri fast, at han ikke kigger på tabellen, men udelukkende mod næste Premier League-kamp.

Efter lørdagens 1-0-sejr ude over Crystal Palace justerer italieneren retorikken og medgiver, at Leicester nu holder mesterskabsskæbnen i egne hænder.

- Alt er i vores hænder.

- Ingen hjælper os. Vi skal selv gøre vores arbejde. Hvis nogen overhaler os, så skal de have ros for det, og de er mestre. Hvis ikke, så er vi, siger Claudio Ranieri.

Før sæsonen gav sidste års nedrykningskandidat 5000 gange pengene i væddemål på dem som mestre. Nu er de klare favoritter til at hente den utænkelige triumf.

Klubben fører Premier League med otte point, før rækkens nummer to, Tottenham, søndag møder Bournemouth. Altså vil forspringet være på mindst fem point. Herefter resterer blot syv kampe.

- Vi har syv kampe tilbage. Det er ikke nemt for os. Vi er Leicester, vi er ikke et hold som Manchester United, Manchester City eller Chelsea, hvor fem points forspring vil betyde, at tingene er afgjort.

- Vi skal kæmpe i hver eneste kamp. Nu har vi kvalificeret os til Europa League, og vi er meget tæt på at opnå adgang til Champions League. Det er sandheden, siger Claudio Ranieri.

Han mener, at spillerne nyder godt af, at underhundene vidt og bredt er et meget populært hold at støtte i mesterskabskampen.

- Mange mennesker og fans, som er del af kapløbet, siger, "hvis vi ikke vinder, håber jeg, at Leicester vinder".

- Jeg tror, det er, fordi folk siger, at Leicester spiller med hjertet, med den rigtige ånd, for at gøre noget utroligt.

- Nu er alle bag os og skubber os fremad, ikke kun i England, men rundt omkring i verden. Og det er en stærk energi. Vi har gjort noget fantastisk, siger Claudio Ranieri.

Han maner dog også til besindighed med en god, gammel hestesportsanalogi.

- Men vi er nødt til at være fokuserede. Man kan sige, at vi er inde i sidste sving og på opløbsstrækningen, og nu vil jeg se, hvordan mine heste løber.

- Uanset hvad der sker, er jeg meget glad for sæsonen. Jeg husker, at målet fra sæsonens start var at undgå nedrykning, siger Leicester-manageren.