Ostemekka opføres

Levende geder, en »død« og en kommende levende ko i skikkelse af hhv. en gravko og lille tyrekalv var medvirkende, da Slagelses borgmester Stén Knuth (V) fredag for første gang i sit liv betjente en gravko for at udføre det første spadestik til Slagelse-virksomheden Ostebørsens nye ostemekka i Vemmelev.

Ostebørsen med 35 ansatte drives af ægteparret Birgitte og Henrik Kastrup, der nu gør Vemmelev til centrum for alle aktiviteterne bortset fra en detailbutik i København.

Byggeriet il cirka 12 mio. kr. vil ifølge Henrik Kastrup stå færdig til september. Han forklarede om lidt langvarige veer, da han havde købt grunden ved siden af Kødgrossisten på Industrivænget med såkaldt facadebeliggenhed ud til motorvejen for hele syv år siden. Men en finanskrise kom dog på tværs for udflytningsplanerne.

- Nu skal det være. Vemmelev er valgt på grund af nærheden til motorvejen, hvorfra vi bliver meget synlige. Vores vision er også bæredygtighed med mælkeleverancer fra geder i Bisserup og fra køer hos Michael Weber Andersen i Hejninge lige på den anden side af motorvejen, sagde en begejstret Henrik Kastrup til Sjællandske.

Byggeriet bliver på i alt 1500 m2. Bygningerne vil rumme engroslager, kontorer, butik, micomejeri og en osteskole.

Mikromejeriet i Vemmelev skal forsyne danskerne med et lokalt forankret alternativ til industri-oste.

Ostebørsen har siden 1986 importeret gårdmejeri-oste fra hele Europa og solgt dem videre til restauranter, kantiner og detailbutikker i Danmark og Sverige. Virksomheden kan spore sin historie helt tilbage til 1934, hvor Birgitte Kastrups morfar startede ostehandel på hestevogn i området nord for Slagelse.