Seniorklub virker godt mod ensomhed

Vrangshøjs seniorklub i Fjenneslev er meget mere end foredrag og musik. Klubben er en livline for mange ældre i området og fejrer i denne måned 25 års jubilæum.

- Når livet gør ondt, nytter det ikke at sidde hjemme og blive trist. Det gode ved klubben her er, at vi er gode til at prikke til hinanden og sige »kom nu«, siger formand Ellen Balsvad, der har siddet i bestyrelsen i alle 25 år. De fleste af dem som formand.

Seniorklubben Vrangshøj kan tilsyneladende noget, som mange andre klubber for ældre ikke kan.

- Vi har medlemmer, som har måtte flytte andre steder hen, men de kommer stadig her i klubben, fordi de kan lide, at vi tager os så godt af hinanden, siger formanden.

Der er sågar medlemmer, som altid har boet i Sorø, men som alligevel vælger klubben i Fjenneslev som deres faste aktivitetstilbud.

Opfordringen til opstart af Seniorklubben kom ved Støtteforeningens blomstermarked i 1990.

Huset Vrangshøj på Thyrasvej havde i forvejen både dagpleje-, SFO- og ungdomsklub i huset, så der manglede en seniorklub.

En lille gruppe bestående af fem personer - blandt dem Ellen Balsvad - tog opfordringen til sig og fik bekræftet interessen for en seniorklub i Fjenneslev. Den stiftende generalforsamling blev holdt i marts 1991, og siden er interessen og medlemstallet vokset støt. I dag er der 110 medlemmer.

Det skriver DAGBLADET Ringsted og Sjællandske.