Andrea Hamanns fem tips til Berlin

Tekst & foto: Andrea Hamann

Oderberger Straße 47

Berlin er fyldt med genbrugsbutikker, og Paul's Boutique er i hvert fald værd at besøge. Her kan du finde alt lige fra gamle action-mænd dukker til high fashion vintage tøj. Der er et kæmpe udvalg, og i et helt rum er der vægge lavet af sneakers. Jeg kan også love, at hvis man ikke finder noget interessant i Paul's Boutique, ligger der mindst tre andre på samme gade.

Torsstraße 58

Hvis du er i festhumør, og ikke har noget ID, er CCCP en bar lige noget for dig. Baren virker ret stille og rolig, men hvis du har danseskoene på, så kan man sagtens starte dansegulvet og få DJ'en til at fyre den op med nogle fede sange. På CCCP er både gamle, voksne og unge velkomne. Få dig en god, billig, tysk øl, og dans med nogle fremmede tyskere.

Oranienburger Straße 27

Hvis du er i Berlin i en af de mørke vinterperioder eller bare vil ind til et stille og roligt sted og få varmen, er den tjetjenske teestube et must. Gemt inde i en lille gårdhave ligger der den fineste lille te-salon, hvor man her kan få serveret både mad og masser af te. I entreen tager man skoene af, og man sidder omkring et lavt bord på de smukkeste pyntepuder. Drik en kop varm, frisk ingefær te og nyd stilheden.

Gleimstraße 55

Hvis du en tidlig søndag morgen befinder dig i Berlin, kan du besøge loppemarkedet i Mauerpark. Jeg vil anbefale at købe en god kop kaffe og kigge på de tusindevis af boder med masser af tøj, møbler og andre spændende ting. Hvis ikke du gør et godt kup, kan du altid købe noget lækkert mad fra en af de mange boder. Parken i sig selv er også skøn, så hvis solen skinner kan du gå en lang tur og nyde naturen midt i byens larm.

Oderberger straße 44

Denne søde café ligner noget taget ud fra Alice i Eventyrland med sine små fine borde og stole udenfor, men indenfor er den endnu mere fantastisk. Her kan du få serveret vafler i massevis, kaffe og en hel del andet godt til den søde tand. Der kan til tider være lidt proppet med mennesker, men den er i hvert fald værd et besøg. Køb dig lykkelig i vafler og is.