Betinget fængsel for at snyde en lille smule

Det kan koste dyrt, hvis man ikke oplyser, at man for eksempel har fået udbetalt penge for frivilligt arbejde hos Hjemmeværnet samtidig med, at man får udbetalt dagpenge. Det viser to domme i sager om socialt bedrageri, der blev afgjort ved Retten i Hillerød mandag.

Begge sager handlede om at få udbetalt for mange dagpenge. Bedrageriet handlede dog ikke om store beløb men om udbetalinger under 15.000 kr. I begge sager endte dommen med betinget fængsel.

- Det er utrolig vigtigt, at man har styr på at indberette alt - også ulønnet arbejde, når man modtager dagpenge eller kontanthjælp. Det er altså borgeren som har pligt til at sætte sig ind reglerne, når man modtager støtte af den karakter. Hvis man bare tænker »Jeg har ikke helt styr på det - jeg tager chancen og sender mit dagpengekort alligevel. Så risikerer man at ende i politiets søgelys som sigtet for social bedrageri. Selv i sager hvor beløbene ikke »så store«, så er udgangspunktet fængselstraf og ikke en bøde, siger anklagefuldmægtig Andreas Juul Bjørn fra Nordsjællands Politi.