Otte ud af ti patienter er tilfredse

Størstedelen af patienterne er tilfredse, når de går ud fra et af Region Sjællands sygehuse eller efter endt behandling i psykiatrien. Det konkluderer den nye, årlige LUP-undersøgelse, den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser fra 2015.

Otte ud af 10 patienter er i høj grad eller i meget høj grad tilfredse med behandlingen på sygehusene. Og 20 procent ønsker altså en bedre oplevelse. Det skriver DAGBLADET, Nordvestnyt og Sjællandske.

Tilfredsheden og resultaterne er stort set på samme niveau som sidste års undersøgelse. Dengang sagde sundhedsfaglig chef i Region Sjælland Preben Cramon, at resultatet ikke var godt nok, og at initiativet »Patienten som partner« var en af vejene til større tilfredshed.

Det giver dog god mening, at arbejdet ikke viser sig i LUP-undersøgelserne endnu, forklarer han.

- Jeg er ikke i tvivl om, at indsatsen vil komme til udtryk. Men det tager tid, før arbejdet slår igennem i så stor en undersøgelse. Vi skulle meget gerne se bedre resultater i næste LUP-undersøgelse og en stigning i tilfredsheden over de kommende år. For vi skal se, at det er de rigtige aktiviteter, vi har igangsat. Ellers må vi justere aktiviteterne, siger Preben Cramon.

Resultaterne fra undersøgelsen fremlægges for Regionsrådet og danner grundlag for, at sygehusene og Psykiatrien fastsætter lokale mål og igangsætter indsatser for at skabe endnu bedre patientoplevelser.