Stor aktion mod organiseret indbrudskriminalitet

INDBRUD: Onsdag den 16. marts blev flere private adresser samt lagre i Nordsjælland ransaget af Nordsjællands Politi under en koordineret aktion mod organiseret indbrudskriminalitet. Under ransagningerne blev to mænd anholdt, ligesom der blev sikret et meget stort antal genstande af interesse for politiet, hovedsageligt møbler, det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse på deres hjemmeside.

De anholdte er to danske mænd på henholdsvis 30 og 32 år. Den 30-årige er kendt for tidligere at have begået indbrudskriminalitet, mens den 32-årige ikke er kendt for lignende kriminalitet. Nordsjællands Politi forventer at foretage yderligere anholdelser i sagen, som efterforskningen skrider frem.

Mængden af fundne genstande under ransagningerne er så stor, at der er rekvireret flere flyttevogne til at transportere dem. Der forestår nu et meget stort registrerings- og dokumentationsarbejde, og når det er overstået, vil Nordsjællands Politi forsøge at finde ejerne til de beslaglagte genstande.

"Der er en del genstande, og det kommer derfor til at tage os lidt tid at få dannet et overblik over dem alle. Jeg opfordrer derfor til, at man i første omgang ikke kontakter os for at høre, om ens mistede ejendele er en del af dagens beslaglæggelser. Hvis vi får problemer med at finde ejerne til nogle af genstandene, lægger vi billeder af tingene ud på vores hjemmeside og vores Facebook-side", udtaler politiinspektør Morten Kaare Pedersen fra Nordsjællands Politi.

"Den store mængde af potentielle tyvekoster vidner om, at der formentlig er tale om organiseret kriminalitet. Det er vores formodning, at de anholdte står bag et stort antal indbrud her i Nordsjælland, og jeg er derfor stærkt tilfreds med, at vi nu får sat en stopper for deres gøren og laden", slutter Morten Kaare Pedersen.

Det forventes, at de to anholdte torsdag morgen fremstilles i grundlovsforhør i Retten i Hillerød med krav om varetægtsfængsling. Retsmødet forventes at blive begæret holdt for lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning. - Dietz