36. år i træk: Cirkus Arli gør klar i Fløng

I Fløng er det ikke kun forårsplanterne, der vidner om, at vinteren er ved at være slut, og de lysere tider er på vej. Her er det nemlig også Cirkus Arli, der gennem en menneskealder har været en forårs-budbringer på Møllebakken, skriver DAGBLADET Roskilde.

Hvordan det egentlig kom så langt, at Cirkus Arli nu for 36. år i træk ligger i Fløng i ugen op til, at sæsonen går i gang med to forestillinger netop her, ved cirkusdirektør Martin Arli ikke helt.

- Det er et godt spørgsmål. Folk har været flinke til at støtte os i årene. Det er en rar plads med søde naboer, og så har vi kunnet fylde teltet til to forestillinger hvert år, siger Martin Arli, der har været direktør for cirkusset, siden hans far, Søren Arli, døde i 2011.

Dagene op til første forestilling er altid hektiske, fortæller han. Artisterne, der i år kommer fra Tyskland, Schweiz, Frankrig og Sydafrika, er ved at ankomme i disse dage.

- Så nu skal vi tilpasse deres show til vores lille manege, siger Martin Arli, der netop betegner Cirkus Arli som »det lille cirkus.«

- Der er plads til et par hundrede tilskuere, og vi er 18 ansatte med det hele, siger direktøren, der sammen med resten af artisterne spiller i Fløng lørdag og søndag klokken 16.