Hartlev sætter kurs mod EM

Den særlige udgave af triathlon, hvor svømmedelen erstattes af en løbedel nummer to som supplement til cyklingen, vinder større og større indpas herhjemme.

I Blovstrød Løverne findes en af de stærkeste udøvere på verdensscenen, og 24-årige Kasper Laumann Hartlev har allerede opnået resultater, langt mere erfarne konkurrenter stadig drømmer om.

Han er således blandt andet tidligere dansk U23-mester på både fem og 10 kilometer, ligesom han opnåede kvalifikation til VM i triatlon i 2015.

Som løber har han i øvrigt opnået fantomtider med fem kilometer på 14:57, 10 kilometer på 31:19 samt halvmaraton på 1:09, og han kæmpede sig senest ind på en flot 10. plads ved Powerman Mallorca i marts 2016, hvor hele verdenseliten var samlet.

Kasper Laumann Hartlev har ved siden af sin aktive sportskarriere opnået status som værdsat fysisk træner og mentalcoach.

Han vejleder såvel enkeltpersoner som grupper og laver derudover personlige træningsprogrammer, der bringer klienterne sikkert mod deres endelige mål.

Endelig holder Kasper Laumann Hartlev også foredrag om sund livsstil, kost, træning og motivation.

Den kombination har gjort Kasper Laumann Hartlev til ambassadør for Powerman Denmark, og han er selvskrevet til at deltage i årets Powerman-event på hjemlig grund, når det løber af stablen i København 8. maj.

Selv om han i dag kan leve af sin sport, er Kasper Laumann Hartlev så privilegeret, at han stadig opfatter det hårde slid som en leg.

"Duathlon er hamrende fedt, fordi det er så lige til," fortæller han.

"De fleste har et par løbesko liggende, og der er ingen der siger, at man behøver at starte ud med en dyr carbon-cykel. Mindre kan sagtens gøre det, hvis man er klar til at træde lidt hårdere i pedalerne.

Det er også en del af charmen ved duathlon, at man nok støder på de mest lirede cykler og en masse barberede og veltrænede ben, mens der så sandelig også er plads til Hr. og Fru Danmark.

Alle bliver accepteret uanset niveau og prisen på cyklen, og det er en meget væsentlig grund til, at jeg elsker min sport," siger Kasper Laumann Hartlev.