Kortere distance til stålsatte motionister

Er du ikke i form til at gennemføre en hel stålmand, så er der også en kortere distance at vælge, når Frederiksværk Stålmand 4. september afvikles for anden gang.

Den ny kortere distance lyder på 500 meter svømning, 20 km cykling og 5 km løb. En del nemmere end den »rigtige« stålmands 1.9 km svømning, 90 km cykling og 21,1 km løb - også kaldet en halv ironman.

- Den nye distance skal i højere grad appellere til gymnasieelever, firmaarrangementer samt den almindelige motionist. Lige som med Stålmanden kan den nye distance deles op som en stafet, hvilket betyder, at rigtig mange motionister får mulighed for at deltage. Måske giver det endda blod på tanden for nogle, der så næste år kaster sig ud i den halve jernmand, siger Helge Friis, formand for Udvalget for Vækst og Erhverv.

Beslutningen om at tilbyde den kortere mellemdistance kommer efter at flere opfordrede til det, da stålmanden blev afviklet første gang i 2015.

- Det er naturligvis et ønske, vi gerne vil imødekomme, da vi løbende hele tiden bestræber os på at udvikle på konceptet. Hertil har vi som kommune også fokus på, at sundhed skal være for alle, og derfor giver en mellemdistance rigtig god mening, siger Helge Friis.

Selv om Frederiksværk Stålmand 2015 i følge kommunens egen evaluering ikke gav det ønskede afkast er det besluttet at forsøge igen i 2016, hvor datoen altså bliver søndag 4. september - lidt tidligere end sidste år og dermed chance for at vand og luft er lidt varmere.

Det er ikke besluttet hvad den ny distance skal hedde. Har man et godt bud, kan man deltage i en navnekonkurrence på facebook.com/FrederiksvaerkStaalmand.