Torup vil være Årets Landsby

PRIS Torup vil igen være med i kampen om at blive Årets Landsby, melder Peter Plant, formand for lokalrådet Torup Ting.

Årets tema i den landsdækkende landsbydyst er de frivillige ildsjæles betydning for fællesskab og lokaludvikling i landsbyer med under 2000 indbyggere, der har et mål for udvikling af deres landsby og som er er organiseret med et lokalråd eller lignende. 

"Det er lige i vores ånd," udtaler Peter Plant - og peger på at tidligere modtagere af prisen er: Hvilsom, Skovlund, Tise, Jordrup, Billum, Svindinge, Samsø, Bårse, Filskov, Klejtrup, Korinth, Ballum, Gjøl, Vejrup, Janderup, Horslunde, Bagenkop, Vrads og Vestervig.

"De har det tilfælles at de ligger i Jylland, på Fyn eller øer som Samsø og Langeland. Men der er også interessante landsbyer med ildsjæle andre steder: Torup er bestemt en af dem. Vi satser på livskvalitet, kultur, småvirksomheder og lokalt demokrati - ikke på vækst for enhver pris," fortsætter formanden.

I Torup har ildsjæle gennem årene stået for etablering af bl.a. økosamfund, forsamlingshus, bogbyen, Himmelstorm festival, landsbytorv, renovering af stationsbygningen og kunstgalleri.

Landdistrikternes Fællesråd og foreningen Landsbyerne i Danmark skal kåre årets landsby, og formand for bedømmelsesudvalget er tidl. minister Annette Vilhelmsen.

an