Rektorer frygter karakterkrav

Flere nordsjællandske rektorer følger med bekymring forhandlingerne om adgangskravet til gymnasierne, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ruth Kirkegaard er rektor for HF&VUC Nordsjælland, og er en af dem, der ikke bryder sig om udsigterne til at lave adgangsbegrænsning. Hun frygter, at det vil ramme uforholdsmæssigt hårdt.

- Jeg synes, at det er skræmmende. Vi ser igen og igen, at eleverne af forskellige årsager ikke har fået de bedste karakterer og af forskellige årsager ikke er klar, men så sker der noget, når de starter. De bliver modnet af at komme i en ny klasse og rykker enormt meget karaktermæssigt, siger Ruth Kirkegaard til avisen.

Ifølge skolens egne beregninger ville cirka 20 procent ikke kunne komme ind ved karakterkrav på 4 i dansk og matematik. Frederiksværk Gymnasium står også til at miste elever ved et karakterkrav, som rektor Johnny Simonsen principielt mener er noget »pjat«. Socialdemokraterne fastholder dog et adgangskrav på 2, mens regeringspartiet Venstre kræver 4.

- Vi er ikke interesseret i at holde nogen ude, men vi har lyttet til Rektorforeningen, som siger, at 4 er fornuftigt, siger uddannelses- og forskningsordfører Jakob Engel-Schmidt.