Carsten Hemmingsen erkender dumhed: Straffen er fair

Den tidligere Middelfart-træner Carsten Hemmingsen har fuld forståelse for, at han skal have en straf.

Carsten Hemmingsen fortryder at have spillet på egne kampe som træner for Middelfart, og den tidligere fodboldspiller har fuld forståelse for, at han skal straffes.

Det endte med en seks måneders karantæne på deltagelse i enhver aktivitet under Dansk Boldspil-Union (DBU) samt en bøde på 25.000 kroner.

- Jeg synes, at dommen er fair. Nu skal jeg så lige finde ud af, hvordan enhver aktivitet skal fortolkes, siger Hemmingsen til Fyens Stiftstidende torsdag.

I kendelsen, som Danmarks Idrætsforbund (DIF) har offentliggjort, kan man dog også læse, at Hemmingsen er ærgerlig over at få så hård en straf.

- Jeg har fået en straf i sig selv, da jeg har mistet halvdelen af min indkomst, som følge af at jeg er stoppet som træner, forklarer Hemmingsen til matchfixingnævnet i onsdagens kendelse.

I november 2015 stoppede Hemmingsen som træner i Middelfart, da han trådte frivilligt tilbage. Han nåede dermed kun at være ansat i ti måneder i den fynske klub.

- Jeg har fuld forståelse for, at jeg skal have en straf, og den skal jeg også nok tage. Dette har været en kæmpe dumhed, som jeg selvfølgelig ikke har det godt med, og jeg kan sagtens se, at dette ikke må forekomme.

- Men at min straf skal være så hård i forhold til andre sager, der har været, det står jeg uforstående over for. Jeg har på ingen måde forsøgt at påvirke et resultat, som der er gjort i andre sager.

- Det var det vigtigste for mig i denne sag, at det blev fuldt belyst, at det intet med matchfixing har at gøre. Jeg har lavet mit livs dumhed, forklarer Hemmingsen.

Den tidligere OB, FC København og AB-spiller håbede også på, at karantænen ville træde i kraft fra den dag, han stoppede med at være træner i Middelfart, som var 9. november 2015.

Matchfixingnævnet under Danmarks Idrætsforbund (DIF) oplyser, at karantænen ikke fremrykkes, men gælder fra afsigelsen af kendelsen 15. marts.

Det skyldes, at Carsten Hemmingsen allerede 16. december blev ansat som sportschef i boldklubben Marienlyst.