Kulturhuset blæser et sted i vinden

Trine Møller Pedersen & Anders Fallesen

Intet er helligt, alt kan komme i spil.

Sådan udlægger borgmester Flemming Christensen (K) teksten for det sparekatalog, der ventes helt eller delvist at blive rullet ud, når Køge Kommunes budget for de kommende år skal lægges. Det fortæller han til DAGBLADET Køge.

For der venter besparelser, som vil medføre, at planlagte projekter skal sættes på standby på ubestemt tid. Som eksempelvis det kulturhus, der allerede i 2012 ellers blev afsat den første sum penge til.

- Behovet er jo ikke forsvundet, og det er ikke et spørgsmål om, at vi dropper kulturhuset, men at vi sætter det på pause, siger Flemming Christensen.

- Hvis man kan lade Teaterbygningen blive stående, kan man forestille sig, at pengene i første omgang kan gå til hal 3, inden de derefter på sigt kommer tilbage til kulturhuset, fortsætter borgmesteren.

Fra SF's Torben lyder det:

- Hvis Teaterbygningen ikke bliver revet ned, skal vi jo ikke bygge et nyt kulturhus lige nu og her. Hal 3 står vi inden for. Vi er nødt til at gøre noget på den front, men det er ikke sikkert, at det bliver en hal 3 til 48 millioner kroner. Det kan jeg simpelthen ikke sige ja til nu, hvis vi skal skære andre steder. Derfor må vi prioritere i første omgang. Men vi har lovet det så mange gange efterhånden, og mange borgere vil få glæde af det, så derfor er vi nødt til at fuldføre et eller andet, siger Torben Haack til DAGBLADET.