Café Pilen – et pletskud fyldte ét år

Den 1. marts 2015 fik caféen i Kulturhuset Pilegården med Linda Fagerstrøm en ny forpagter, der kender stedet ud og ind fra de glade dage med Peter Steffensen som leder af Pilegården. Det er også et år siden, at kulturhuset for alvor ramte den gode stemning fra tidligere takket være lederen Mette Bøgelund og hendes stab af gode og venlige medarbejdere.

Ergo var der noget at fejre, da Café Pilen fyldte ét år den 1. marts – og det skete med ikke færre end tre dage med lækker lagkage til stedets gæster. Linda Fagerstrøm og hendes to medarbejdere, Mia Wrist og Carsten Rementorp, har i det forløbne år med glæde kunnet konstatere, at det er gået bedre og bedre måned for måned. Af fundamental betydning for caféens økonomi er de mange kurser, som Københavns kommune henlægger til Pilegården, samt de foreninger, der kommer i huset. "Det har været et godt år. Der er kommet flere og flere gæster, ikke mindst i form af Pilegårdens brugere. En del af disse har været væk i nogle år, men er nu vendt tilbage," siger Linda.

Musikalsk centrum igen

Godt er det, at stedet atter er blevet attraktivt for den levende musik, og hvad angår musikalske arrangementer har Music House, Brønshøj Copenhagen Jazz Club og Visens Venner i Brønshøj altid været trofaste over for Pilegården. Og inden for det seneste år er nye initiativer kommet til. Således bragede Copenhagen Blues & Roots ind i huset med en kanon koncert i Salen med op mod 130 tilhørere! Foreningen står nu for et arrangement om måneden, og det samme gør et dusin muntre musikere i form af jazz-jam i caféen.

Med glæde nævner Linda en lind strøm af foreninger, som hun har et rigtigt godt samarbejde med – Seniorklubben Aktiv-Center, Koret Synkoperne, Strikkedamerne osv. osv. Glad er hun også for at kunne fortælle, at så godt som alle husets foreninger og brugere har udtrykt forståelse for, at den mad og de drikkevarer, der skal fortæres i Pilegården, nødvendigvis må købes i Café Pilen.

Både foreninger og de enkelte brugere er afhængige af, at kulturhuset trives, ikke mindst hvad økonomien angår. Væsentligt for dette samspil er det, at stedet har et velfungerende køkken med en optimal service – og det har huset med Café Pilen under Linda Fagerstrøms ledelse.