Skovshoveds badmintonfinale er aflyst

Finalen i Badmintonligaen mellem Team Skælskør-Slagelse og Skovshoved er blevet et drama uden sidestykke. Og det er inden, der overhovedet er blevet slået en fjerbold i finalen. Den fjerbold bliver nok aldrig slået, for forbundet Badminton Danmark har efter en uenighed om regelsættet valgt at aflyse guldkampen.

Det oplyste forbundet via en pressemeddelelse om aftenen tirsdag den 22. marts. Finalen skulle være spillet Skærtorsdag den 24. marts.

"Lige nu og her betyder det, at der ikke bliver spillet om danmarksmesterskabet for klubhold, og der bliver derfor heller ikke kåret en officiel danmarksmester", fortæller Bo Jensen, direktør i Badminton Danmark.

Før Villabyernes deadline onsdag den 23. marts lignede det en endelig beslutning, der tirsdag aften blev truffet af bestyrelsen for Badminton Danmark.

"Umiddelbart er det en rimelig definitiv beslutning. Om der senere hen skabes et grundlag for, at kampen kan afvikles under sportsligt forsvarlige rammer, kan jeg ikke sige noget om p.t.", siger Bo Jensen.

Sagen drejer sig om Skovshoveds Christinna Pedersen og hendes deltagelse i en klubturnering i Indien. Ifølge Badmintonligaens reglement må klubspillere deltage i maksimalt én klubturnering uden for Europa. Christinna Pedersen havde tidligere på sæsonen været med i én turnering i Malaysia.

Skovshoved tog derfor kontakt til Badminton Danmark for at få deres accept, og efterfølgende kontaktede Skovshoved alle de ni øvrige klubber i Badmintonligaen.

Otte svarede skriftligt tilbage, at de ikke anså det for et problem. Team Skælskør Slagelse svarede ikke skriftligt.

Ifølge pressemeddelelsen fra Badminton Danmark gav sportschefen i Team Skælskør-Slagelse dog mundtligt udtryk for, at "han ikke havde problemer med Christinnas deltagelse i Indien, samt at han i øvrigt også anså reglen for uheldig og fejlplaceret".

Derfor tog Christinna Pedersen til Indien. Tirsdag aften tog sagen så en ny drejning, da sportschefen for Team Skælskør-Slagelse var "løbet fra" sit mundtlige tilsagn, som Badminton Danmark formulerer det i deres pressemeddelelse.

Ifølge Bo Jensen medgiver Team Skælskør-Slagelse, at det ikke har nogen sportslige konsekvenser for Badmintonligaen, at Christinna Pedersen deltog i turneringen i Indien. Alligevel har Team Skælskør Slagelse protesteret over Skovshoved. Det er, ifølge Bo Jensen, "ene og alene et spørgsmål om principper".

"Skovshoved vil - så længe der ligger en protest - ikke stille med deres ligahold, men for at undgå disciplinære konsekvenser vil de stille med et reservespækket hold, som ikke giver nogen sportslig værdi. Der har man fra Badminton Danmarks side sagt, at det kan vi sportsligt ikke lægge navn til. Det har ikke nogen sportslig berettigelse at vise sådan en kamp", fortæller Bo Jensen fra Badminton Danmark.

"Det er en meget speciel situation, og det er for badmintonsporten en meget ulykkelig situation. Det er en sag, som klart vil skade badmintonsportens anseelse", siger forbundets direktør.